Hervé Falciani
Hervé Falciani

L'enginyer informàtic Hervé Falciani ha explicat la necessitat de crear formes de pagament local alternatives a les targetes de crèdit habituals

Falciani ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquestes formes de pagament, com l'Eurocat, permetrà als ciutadans controlar el sistema financer.

Cada vegada que es paga amb una targeta de crèdit, entre un 3 i un 5% de l'import el cobren els gestors del sistema i aquests diners poden acabar en paradisos fiscals. Per això Falciani proposa la implantació de l'Eurocat. Una moneda desenvolupada a Catalunya i definida com alternativa, lliure d'interessos, digital, equivalent a l'euro i amb control social del crèdit.

Hervé Falciani ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, com funciona aquest nou tipus de pagament que proposa: "Utilitzant aquest sistema --que no és una cosa que diguem, 'tòpica' o 'utòpica'; és un sistema concret, el tenim aquí, és específic-- podrem desenvolupar serveis financers interessants per a tothom. Tant per als qui els ofereixen com per als que els utilitzen a traves del Eurocat".

Falciani, antic informàtic del banc HSBC, està condemnat a Suïssa per haver filtrat informació sobre clients per destapar suposats fraus fiscals i blanqueig de capitals.

Si voleu sentir l'entrevista completa amb Hervé Falciani, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut