Diumenge 14 de gener, a les 21.55

"L'Emma vol viure", el diumenge 14 de gener, a "30 minuts"

El diumenge 14 de gener, a les 21.55, "30 minuts" estrena "L'Emma vol viure", un reportatge de Jessica Villerius, un reportatge de gran duresa de la televisió holandesa que vol contribuir a la conscienciació de la gravetat dels trastorns alimentaris i fer arribar el missatge de la protagonista: trieu viure mentre pugueu.

L'Emma Caris, una jove estudiant holandesa, tenia, des de l'adolescència, un dels trastorns alimentaris més greus: l'anorèxia. Amb només 18 anys, va començar a filmar la seva pròpia lluita contra aquesta malaltia. En fer-ho, l'Emma ja intuïa que la seva pel·lícula acabaria d'una d'aquestes dues maneres: o bé aconseguiria recuperar-se del seu estat d'extrema feblesa, o bé l'anorèxia la portaria a la mort. Al final va acabar morint. Al "30 minuts" se sentirà l'Emma, però també la seva família, les amigues, els metges i els terapeutes que la van tractar, reflexionant sobre la seva vida i mort.

A Catalunya, segons dades oficials, hi ha 28.000 joves d'entre 12 i 24 anys que tenen un trastorn de tipus alimentari. Això significa un 6% de la població d'aquesta franja d'edat, tot i que si hi afegim altres conductes de risc, com ara autoimposar-se una dieta o vomitar expressament, s'arriba fins a l'11%. Tot i que un 5% dels afectats acaba morint, com el cas de l'Emma, el 70% es tracta i es recupera.

Quan el reportatge "L'Emma vol viure" es va passar a la televisió holandesa, va tenir un gran impacte, sobretot entre el públic adolescent, i va propiciar molts debats als instituts i en els mitjans de comunicació i fins i tot va impulsar alguns canvis en el sistema sanitari.

Tot i la duresa d'aquest reportatge, el "30 minuts" ha decidit programar "L'Emma vol viure" per contribuir a la conscienciació de la gravetat dels trastorns alimentaris i fer arribar el missatge que la protagonista volia: trieu viure mentre pugueu.

Un reportatge de Jessica Villerius
Imatge: Stephan Schmidt, Mike Wennekes,  Antoinette Verbree

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

vídeo promo

Sant Joan Despí, 12 del gener del 2018

Anar al contingut