"L'efecte papallona" de Catalunya Informació rep el primer premi periodístic d'Aigües Ter Llobregat

Aquest vespre, la periodista reusenca Coia Ballesté, responsable de l'espai radiofònic "L'efecte papallona" i delegada de la CCMA a Tarragona, ha recollit el guardó que atorga ATLL en un acte a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Coia Ballesté recollint el premi periodístic ATLL de l'aigua

Coia Ballesté recollint el premi periodístic ATLL de l'aigua

El jurat de la tercera edició del premi periodístic ATLL de l'aigua ha distingit l'espai d'ecologia i medi ambient de Catalunya Informació "L'efecte papallona" per una sèrie de tres reportatges sobre l'aigua. Aquests treballs han estat reconeguts amb el primer premi, dotat amb 3.000 euros, per un jurat que ha valorat el fet d'explicar temes complexos de manera didàctica i amb rigor.

"Un cubell de brossa per al mar i els nano-robots per netejar rius", "Aigua depurada amb cucs i petits crustacis" i "El monstre de les tovalloletes humides" són els tres espais que posen en relleu la importància dels recursos hídrics i la necessitat de fer-ne un consum sostenible. Aquests reportatges formen part de l'espai "L'efecte papallona", que s'emet setmanalment a Catalunya Informació. Dirigit per Coia Ballesté, a la redacció hi ha Maria Rovira, Rafel Ventura i Valèria Aubareda, i a la part tècnica Miquel Marimon i Xavier Espelt, amb la col·laboració de les redaccions dels centres territorials del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio.

Actualment, Coia Ballesté i Brumós és delegada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a Tarragona i l'Ebre. Durant la seva trajectòria, ha estat coordinadora de l'emissora Catalunya Informació i del programa "El matí de Catalunya Ràdio", a més de subcap del departament d'Esports i membre de l'equip de "La transmissió d'en Puyal".

El premi periodístic ATLL de l'aigua, que arriba a la tercera edició, té l'objectiu de promoure i reconèixer la tasca dels periodistes que amb els seus treballs contribueixen al coneixement i la difusió de la importància de l'aigua, tant des del punt de vista mediambiental com social, tecnològic i cultural. El guardó és impulsat per ATLL en col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Aigua i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

 

catradio.cat/catinfo

twitter.com/catinformacio