Laura Mintegi avisa que la violència podria tornar, si no es resol la situació dels presos d'ETA

La candidata a lehendakari d'Euskal Herria Bildu ho ha advertit en una entrevista a "El mati de Catalunya d'estiu".

Laura Mintegi, candidata a lehendakari de la coalició Euskal Herria Bildu, ha advertit que poden reaparèixer grups violents al País Basc si no se soluciona la situació dels presos d'ETA. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, l'aspirant a la presidència del govern basc de la coalició de l'esquerra abertzale ha fet aquesta reflexió: "No conec cap conflicte en el món que, després d'un període llarg de lluita armada, hagi finalitzat sense haver tancat bé el capítol dels presos i de les conseqüències del conflicte. És que no n'hi ha. Busquem on busquem en el món, no n'hi ha cap que s'hagi tancat bé sense haver solucionat aquest problema. Ara bé, si volem tancar ferides en fals, si volem deixar la llavor per a futurs grups verdaders, autèntics, continuistes o el que sigui, i estem disposats a arriscar que la pròxima generació es trobi una altra vegada amb el problema, doncs bé, veiem qui és el responsable d'això, però és que el problema dels presos és part de la solució".

Laura Mintegi, escriptora i professora universitària, assegura que, si guanya les pròximes eleccions basques, no descarta ningú com a possible soci de govern: "Fins i tot en el cas que siguem la formació més votada i que puguem començar amb les converses per formar govern, com a vocació democràtica que tenim, la nostra idea és parlar amb tothom, estigui a prop o estigui lluny, sempre que tingui alguna cosa a dir o sempre que tingui alguna representació política en aquest país".
Sobre el nou pacte fiscal similar al concert econòmic basc que reclama Catalunya, la candidata a lehendakari d'Euskal Herria Bildu també ha comentat que ha estat una bona eina per a Euskadi, però que en aquests moments el debat polític està centrat ja en la sobirania plena.

catradio.cat/mati

Anar al contingut