Laporta afirma que Cruyff està trist per haver deixat de ser president d'honor del Barça

L'expresident blaugrana i líder de Solidaritat Catalana està convençut que el seu partit entrarà al Parlament

L'expresident del FC Barcelona i candidat de Solidaritat Catalana a la presidència de la Generalitat, Joan Laporta, ha dit que a Johan Cruyff "el va entristir" la decisió de la nova directiva del Barça de retirar-li la presidència d'honor del club. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'expresident blaugrana ha assenyalat que: "Vaig tenir l'oportunitat de fer un sopar aquest estiu amb Cruyff i el vaig veure trist per aquesta qüestió perquè va tenir un ressò internacional molt gran que el fessin president d'honor. Ha rebut moltes trucades perquè en el món del futbol internacional no entenien aquesta situació. A ell li va costar acceptar aquesta presidència d'honor, i a sobre que ho accepta li treuen en un tres i no res. No comparteixo aquesta decisió, però l'haig de respectar".

Laporta també ha afirmat que està disposat a anar a l'Assemblea del Barça del mes d'octubre per defensar el pressupost aprovat la temporada passada, si considera que els números de la nova junta no corresponen a la realitat. Joan Laporta ha deixat clar que "si cal defensar aquests comptes davant l'Assemblea hi aniré jo o la persona que designi, en el cas que cregui que ha de ser algú altre de la junta. El que passa és que s'ha de veure quins comptes són els que se sotmetran a l'aprovació. Si es reformulen aquests números, a mi em tindrien, d'alguna manera, implicat directament".

Solidaritat Catalana

Sobre les seves possibilitats a l'àmbit polític al capdavant de Solidaritat Catalana, Joan Laporta diu que està confiat que aconseguiran entrar al Parlament. En aquesta entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Laporta ha pronosticat que, tard o d'hora, l'independentisme serà majoritari a Catalunya i ha fet aquesta reflexió: "Evidentment, un català és independentista si és català, perquè el que vol és el millor per al seu país. El que vol és la felicitat per al seu país. És un dret col·lectiu al qual tenim tota la legitimitat per estimar-lo i per desenvolupar-lo. Per tant, si ets català vols la plenitud nacional del teu país".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut