L'ANC nega totes les acusacions en què es basa Manos Limpias per demanar que la il·legalitzin

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Carme Forcadell assegura que l'ANC només fa propostes emparades en la llibertat d'expressió i que mai ha rebut cap subvenció de la Generalitat.

Els sindicats CCOO i la UGT donen suport a l'ANC i veuen en l'acció del sindicat d'ultradreta una intenció antidemocràtica
 
La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, nega una per una les acusacions en què es basa Manos Limpias per demanar que la il·legalitzin. El sindicat acusa l'ANC de fer una crida a la insurrecció, de tenir data per declarar la secessió i de rebre suport econòmic de la Generalitat. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Forcadell ha assegurat que el full de ruta de l'ANC és legal i s'ha mal interpretat amb mala fe: "Quan hi ha tergiversacions, quan hi ha males interpretacions, quan hi ha mala fe, doncs potser es pot arribar a dir que aquell full de ruta diu el que no diu. Per nosaltres és totalment correcte i està dintre la legalitat."
 
Carme Forcadell ha afirmat que l'entitat fa una proposta emparada en la llibertat d'expressió, però que l'última paraula sempre la tenen els polítics: "Nosaltres no fem cap crida a la insurrecció. Nosaltres fem el que hem fet sempre, fem una mobilització social per als nostres objectius, que tothom ja sap, que nosaltres pretenem i volem i estem segurs que aconseguirem la independència de Catalunya. Per això, utilitzem mobilitzacions com la manifestació de l'11 de Setembre passat i la via catalana."
 
Segons la presidenta de l'ANC, el seu full de ruta encara no està aprovat i es podria esmenar.
 
Sobre l'acusació de malversació de fons públics, Forcadell ha reiterat que mai han rebut cap subvenció de la Generalitat. 
 
Suport de CCOO i de la UGT
 
Els sindicats CCOO i la UGT donen suport a l'ANC i rebutgen de ple la demanda de Manos Limpias perquè la il·legalitzin. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, els líders sindicals veuen en l'acció del sindicat d'ultradreta una intenció antidemocràtica.
 
Segons Joan Carles Gallego, "la característica d'aquesta associació és aquest caràcter populista i antidemocràtic, que fa que es dediqui a denunciar per tot arreu tot allò que fa olor de democràcia, participació i, en aquest cas, el respecte als drets de la ciutadania de Catalunya."
 
Per Josep Maria Álvarez, "si l'Estat vol anar en aquesta direcció, potser que pensi a posar reixes a tot Catalunya perquè segurament es trobarà amb molta gent que, com l'ANC, està a favor que els catalans i les catalanes puguin ser convocats per decidir el nostre futur."
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut