L'alcalde de Tortosa diu que la majoria dels ciutadans no volen que es retiri el monument franquista

Ferran Bel qualifica d'electoralista la polèmica provocada per la decisió de l'Ajuntament de mantenir aquest monument que hi ha al riu Ebre al pas per la ciutat

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de CiU, afirma que la majoria dels tortosins volen que el monument que Franco va inaugurar als anys 60 per celebrar la victòria dels nacionals a la batalla de l'Ebre continuï en peu. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'alcalde ha explicat: "A Tortosa hi ha un recolzament absolutament majoritari, i li parlo amb coneixement de causa". Segons Ferran Bel, "es veu com un monument integrat al paisatge de la ciutat, independentment del moment que es va construir".

Recordem que un grup de ciutadans va recollir 850 firmes de veïns per treure l'estàtua, però dilluns, els grups municipals de CiU i el PP ho van tornar a rebutjar. L'alcalde ha dit: "Tots els símbols que evocaven el règim del dictador general Franco ja han estat suprimits. Aquest és un debat fals, no és en cap cas una prioritat i no es veu com una necessitat de la ciutat. És un debat mort". Ferran Bel opina que mantenint el monument no s'incompleix la Llei de Memòria Històrica i destaca que el PSC no va proposar que es retirés durant els vuit anys que va governar la ciutat.

Des de la Generalitat, el conseller d'Interior, Joan Saura, insisteix a demanar la retirada del monument. L'alcalde de Tortosa remarca que es va reunir amb Saura durant dues hores i mitja, i que d'aquest tema no se'n va parlar. Ferran Bel creu que tot respon a "gestos de cara a la galeria en un moment electoral per tapar altres qüestions".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut