L'alcalde de les Borges Blanques: "La Fira de les Garrigues vol ser la capital catalana de l'oli"

Catalunya Ràdio celebra els cinquanta anys de la Fira de les Garrigues i la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra amb l'emissió en directe d'"El matí de Catalunya Ràdio".

El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, s'ha emès avui des de les Borges Blanques, amb motiu del cinquantè aniversari de la Fira de les Garrigues i la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra, que aplega els principals productors d'olis del país, empreses del sector agroalimentari i del turisme rural.

L'oli ha estat protagonista del programa des de primera hora del matí, quan Manel Fuentes ha entrevistat Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques. Mir ha expressat la seva aposta per la Fira de les Garrigues, "que vol ser la consolidació de la capital catalana de l'oli". L'alcade, que ha demanat aigua per créixer en el sector agroalimentari, ha destacat la qualitat de la DOP de les Garrigues, que és "la primera denominació d'origen a tot l'estat espanyol".

A més de fer un tast en directe durant el programa, l'oli amb Denominació d'Origen Protegida de les Garrigues ha centrat la tertúlia amb Francesc Xavier Benet, cap de cuina del restaurant Hostal Benet; Joan Segura, president de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues; Pilar Pardell, tastadora d'oli; Jaume Salat, president de la Cooperativa Sant Isidre, i Jaume Masip, president de la Cooperativa Bellaguarda.

La sala d'actes de la cooperativa Sant Isidre del recinte firal de les Borges Blanques ha acollit l'emissió del programa, després que Catalunya Ràdio, el Patronat Fira i la Denominació Origen Protegida de les Garrigues van firmar ahir un acord per impulsar el sector i difondre la qualitat de l'oli d'aquesta comarca.

El matí de Catalunya Ràdio s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a les dotze del migdia.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut