L'Agenda Llatinoamericana, a "Signes dels temps"

Diumenge, a les 10.00 a TV3, "Signes dels temps" entrevista el claretià José Maria Vigil, fundador, juntament amb Pere Casaldàliga, de l'Agenda Llatinoamericana, un portent instrument de denúncia. El programa, presentat per Francesc Rosaura, també ofereix un resum de la cerimònia de beatificació de 26 claretians i, per acabar, l'església de Santa Maria de Sales, a la Cellera de Ter, en l'espai "Patrimoni".

L'agenda Llatinoamericana Mundial

L'any 1992 dos religiosos claretians espanyols, Pere Casaldàliga des del Brasil i José Maria Vigil des de Nicaragua, van fundar l'Agenda Llatinoamericana Mundial. Gairebé 25 anys després, l'agenda s'ha convertit en una eina de denúncia contra les injustícies i s'edita a una vintena de països d'arreu del món, també a Catalunya. "Signes dels temps" entrevista José Maria Vigil, claretià, teòleg i creador de l'Agenda Llatinoamericana.

Caputxins beatificats

"Signes dels temps" ofereix un resum de la cerimònia de beatificació de 26 caputxins catalans celebrada a la Catedral de Barcelona el dia 21 de novembre. Es tancava així el procés de beatificació d'aquests religiosos que van morir, en diferents punts del territori català, durant els anys 1936 i 1937.

L'església de Santa Maria de Sales

L'església de Santa Maria de Sales, de la Cellera de Ter, està documentada des del 833, quan formava part de les possessions del monestir de St. Medir. L'any 1080 era parròquia, incloent-hi el castell i el terme d'Anglès, que no van tenir parròquia pròpia fins al 1859. De l'antic edifici romànic, l'església actual només en conserva la base quadrada del campanar. L'edifici actual és d'estructura gòtica i de façana barroca. En destaca el porxo d'accés, amb columnes de pedra i coberta de fusta.

 

 

tv3.cat/signesdelstemps

facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut