L'advocat de Jaume Matas diu que l'ús de diner negre no pressuposa la comissió d'un delicte

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Rafael Perera ha afirmat que Jaume Matas és víctima d'un judici mediàtic paral·lel.

L'advocat de Jaume Matas, Rafael Perera, ha tret importància al fet que l'expresident balear i exministre del Partit Popular utilitzés diner negre. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rafael Perera ha assenyalat que aquest tipus d'operació "no pressuposa necessàriament, ni de bon tros, la comissió d'un delicte", i ha dit que també es pot tractar "d'una simple infracció tributària". A més, ha afegit que l'ús del diner negre és habitual en la vida qüotidiana: "Ningú s'horrotiza -i no siguem hipòcrites- de pensar que en la vida diària hi ha diner negre. Si un senyor, com el senyor Matas, ara reconeix que ha cobrat un diner negre, el que interessa recalcar és que l'existència d'aquest reconeixement no implica, de cap manera, el reconeixement de la comissió d'un delicte".

El defensor de Jaume Matas també ha afirmat que l'expresident de les Illes és víctima d'un judici mediàtic paral·lel: "El senyor Matas considera violada la seva intimitat, considera que hi ha un judici mediàtic paral·lel, etc. Són apreciacions, crec, totalment legítimes i correctes perquè, a més, s'ajusten a la realitat. Aquí hi ha hagut i, evidentment, encara hi ha un judici mediàtic, molt perjudicial pel cas; però tampoc podem oblidar que es tracta d'una persona pública que ha tingut càrrecs d'un relleu excepcional". Perera ha volgut remarcar que encara no hi ha cap acusació formal contra Jaume Matas i ha criticat aquells que fan judicis de valor: "Si hi ha una cosa criticable és que s'anticipin judicis de valor sobre unes coses que encara estan en pur període d'investigació, en pur període d'instrucció, quan encara no s'ha formalitzat cap acusació contra el senyor Matas".

www.catradio.cat
Anar al contingut