La vellesa, a "El dia de demà"

Dilluns, a les 22.05, al 33, "El dia de demà" parlarà de la vellesa. Es viurà més anys, però es viuran millor? Serà posar més anys a la vida o també es podrà posar més vida als anys? És sostenible el sistema sociosanitari actual? Encara ens jubilarem? O l'únic que es jubilarà seran les pensions?

Avui dia, en els països desenvolupats vivim entre 80 i 85 anys i els avenços en medicina i tecnologia permetran que en el futur se'n visquin encara més. I si bé aquesta és la prova més tangible que es té del progrés de la humanitat, hi ha qui també ho veu com una font de futurs conflictes entre generacions. A "El dia de demà" es pregunten: com serà un món amb una població envellida? És sostenible el sistema sociosanitari i de pensions de cara al futur? Fins a quina edat treballarem? Es té garantida una vellesa digna?

Mercè Pérez, psicòloga experta en envelliment; Sebastià Sarasa, professor de sociologia, i Pedro Olalla, filòsof, miraran de respondre aquestes i altres preguntes al llarg del programa. També se sentirà l'opinió de Maria Rosa Serrano, Marta Genís, i David Ferré, tres representants de generacions diferents, que conversaran sobre com s'imaginen la seva vellesa.

A més, José Luis Cordeiro, professor fundador de la Singularity University, i Felip Miralles, director de l'eHealth d'Eurecat, explicaran les últimes novetats en l'àmbit de la ciència i la tecnologia, respectivament.

La periodista Anna Bonet, per la seva banda, assistirà a l'obra de teatre que un grup de gent gran ha preparat per qüestionar els estereotips i prejudicis que sovint pateixen les persones grans per raó d'edat. I també conversarà amb Maja Daniels, una fotògrafa sueca que ha centrat gran part del seu treball artístic i documental en la vellesa.

tv3.cat/eldiadedema

facebook.com/eldiadedema

twitter.com/eldiadedema33

Anar al contingut