La UGT i CCOO demanen un diàleg fluid amb el nou govern amb l'objectiu de crear ocupació

Els líders a Catalunya de CCOO, Joan Carles Gallego, i de la UGT, Josep Maria Álvarez, han donat un marge de confiança als consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

Els sindicats UGT i CCOO esperen que el nou govern d'Artur Mas es posi a treballar des d'avui per combatre l'atur i intentar sortir de la crisi econòmica. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Francesc Soler, els màxims responsables a Catalunya de CCOO, Joan Carles Gallego, i de la UGT, Josep Maria Álvarez, han donat un marge de confiança als consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

Joan Carles Gallego ha demanat als dos consellers que tinguin un esperit dialogant: "Són dues persones coneixedores de la realitat econòmica del país i que esperem que siguin dialogants. Que entenguin que la concertació social a través del diàleg social i fer acords amb empresaris i sindicats és la millor de les maneres que podrem abordar els problemes reals de l'economia del país." El líder de CCOO ha explicat que li hauria agradat més que el govern s'hagués declarat workers friendly en lloc de business friendly, però que si per business s'entén treballadors i empresaris es podrà fer una feina conjunta per intentar lluitar contra la crisi.

Josep Maria Álvarez ha reclamat una implicació de tot l'executiu: "Crec que no només és important fer-ho amb molta celeritat sinó que en tot cas el que realment és important és conèixer quines són les propostes que porten cadascun dels consellers, no només aquests dos sinó cadascun dels consellers del govern."

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut