"La tribu de Catalunya Ràdio" i Txarango donen veu als refugiats
"La tribu de Catalunya Ràdio" i Txarango donen veu als refugiats

"La tribu de Catalunya Ràdio" i Txarango donen veu als refugiats

El dilluns, 9 de maig, "La tribu de Catalunya Ràdio", amb Xavier Rosiñol, s'emetrà en directe des del campament de refugiats d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia. Rosiñol també intervindrà als programes "El suplement", "Solidaris" i "El matí de Catalunya Ràdio"

Un equip de "La tribu de Catalunya Ràdio", encapçalat per Xavi Rosiñol, es desplaçarà fins a la zona per donar veu als milers de refugiats que acampen allà i que són reticents a marxar confiant en la reobertura de les fronteres.

Juntament amb l'equip del programa també hi haurà els components del grup musical Txarango, que ja van visitar fa un mes els camps de refugiats d'Idomeni, per viure aquella realitat de prop i intentar ajudar amb la seva música.

Serà un programa especial on es descriurà el dia a dia de les persones que viuen als camps de refugiats, des que es lleven fins que se'n van a dormir; i es parlarà de la higiene, les escoles, el lleure o les cues per menjar.

Xavier Rosiñol entrevistarà els voluntaris que hi treballen, esbrinarà quina és l'actitud dels grecs davant d'aquest conflicte, mostrarà les dificultats per passar la frontera, escoltarà testimonis i contextualitzarà la situació perquè tots els oients puguin entendre com s'ha arribat a aquest punt, explicant des de la guerra de Síria fins als termes de l'acord entre la Unió Europea i Turquia.

Tot plegat amb la música de Txarango, que improvisarà concerts al camp de refugiats tocant amb els més joves que hi viuen i  farà de fil conductor durant les tres hores de durada del programa. A més, també participaran en el programa els responsables de l'ONG Stop Mare Mortum, que són els que han mogut tot el moviment a favor dels refugiats a Catalunya, i que acaben de guanyar el premi a la Iniciativa Solidària de l'any.

Xavier Rosiñol també intervindrà per explicar la seva experiència a Idomeni  als programes "El suplement", amb Ricard Ustrell; a "Solidaris" amb Adrià Bas, i a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Mònica Terribas.

"La tribu de Catalunya Ràdio", que presenta Xavi Rosiñol, s'emet de dilluns a divendres, de 16.00 a 19.00, a Catalunya Ràdio.

 

Catradio.cat/latribu

Facebook.com/tribucatradio

Twitter.com/tribucatradio

 

Anar al contingut