La tonyina, un Fórmula 1 submarí, a "Quèquicom"

Dimarts, a les 22.00 al 33, "Quèquicom" descobreix tots els secrets d'un dels peixos més populars en l'alimentació, la tonyina.

És bo menjar tonyina? Té anisakis? Conté uns nivells de mercuri tolerables? Està encara a la vora de l'extinció? La tonyina és un Fórmula 1 submarí. Accelera de 0 a 70 km/h en un no res i neda 200 quilòmetres al dia. La seva carn és tan apreciada que la sobrepesca ha estat gairebé a punt de provocar l'extinció de l'espècie. "Quèquicom" va a pescar tonyines amb una biòloga per posar-los sensors i conèixer el seu comportament i la població de la Mediterrània. La reportera Georgina Pujol busseja entre tonyines de 200 kg en una gàbia d'engreix de l'empresa Balfegó.

Com que la tonyina és un gran depredador, acumula metalls pesants. El Laboratori de Toxicologia de la Universitat Rovira i Virgili analitza els nivells de mercuri de la Georgina i li expliquen quins efectes té aquest metall en el cos. 

tv3.cat/quequicom

facebook.com/quequicom

@quequicom33