Xavier Sala i Martín i Tian Riba
Xavier Sala i Martín i Tian Riba

La tirania dels experts, a "Economia en colors"

Diumenge, a les 22.40, TV3 emetrà l'onzè capítol d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat pel periodista Tian Riba. El programa, que manté el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aquesta segona temporada aprofundeix en conceptes més concrets. En el penúltim capítol es parlarà de la tirania dels experts.

Tots els experts i institucions es dediquen a fer prediccions econòmiques sabent que ningú pot predir el futur. Malgrat això, la humanitat segueix fent cas d'aquestes prediccions tot i saber que mirar el futur és com conduir mirant pel retrovisor. Que una cosa no hagi passat mai no significa que no pugui passar, i malgrat tot hi ha gurus que insisteixen a  fer prediccions. Però, algú encerta mai? O ho fan millor les màquines? Se'n parlarà amb Fernando Trias de Bes i amb Antoni Bassas.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest és un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les i en cap cas perdran el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura es manté com una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema es va desenvolupant a través d'un viatge per diferents escenaris, experiments i personatges, acompanyat de Tian Riba.

 

tv3.cat/economiaencolors

twitter.com/EconomiaColors

#EconomiaEnColorsTV3

Anar al contingut