La Terra en 3D, al "Dinàmiks" de demà dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte 15 d'octubre, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer una Terra en tres dimensions, descobrirà per què els xiclets no s'enganxen a les dents i mostrarà com es pot trencar un pal de gelat amb un sol cop.

Al "Dinàmiks" de demà dissabte, Dani Jiménez ensenyarà a fer una Terra en tres dimensions. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà un globus, un cordill, un embut, benes, cola blanca, un pinzell, cinta mètrica, una barrina, un cargol, dues volanderes, una femella, cartolina i un compàs.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Inge Lehmann, una sismòloga danesa pionera en el camp de la geofísica. La seva principal aportació va ser descobrir que el nucli de la Terra no era una esfera compacta i inactiva com s'havia cregut fins aleshores.  

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què els xiclets no s'enganxen a les dents. I "El repte" plantejarà com es pot trencar un pal de gelat amb un sol cop.

super3.cat/dinamiks

Clip "La Terra en 3D"

Anar al contingut