Declaracions a Catalunya Ràdio

La síndica de greuges Maria Assumpció Vilà assegura que el principal problema de Barcelona és l'habitatge

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, assegura que l'habitatge s'ha convertit en el principal problema de la ciutat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, creu que l'Ajuntament no va saber preveure la situació a què s'arribaria i no s'han pres les mesures adequades. Segons Vilà, la solució de portar les persones desnonades a una pensió és provisional i molt costosa. En aquest sentit, considera que l'Ajuntament hauria de comprar habitatge per destinar-lo a lloguer social.

Sense pla d'habitatge

"Mai es va fer un pla d'habitatge concret i positiu i que pogués arribar a tothom. Aleshores, què ha passat? Que en arribar la crisi, tot això ha augmentat i les previsions que hi havia han sigut insuficients."

 

Facilitar habitatges assequibles

"El que no hi ha hagut i no hi ha encara, és un parc d'habitatge d'emergència, sobretot per a aquests casos. I després serà difícil que aquestes famílies a un any o dos vista puguin tenir les condicions econòmiques per poder-se pagar un lloguer a la propietat privada."

 

La unió del tramvia a la Diagonal

"Potser ja s'havia d'haver fet abans de la reforma que ara s'ha fet, perquè és clar s'ha fet una reforma a la Diagonal. Si ara s'ha de tornar a treure per fer-ne una altra, doncs això econòmicament representen molts diners... Però sí, es podria fer una consulta, concreta per això, molt concreta."

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut