Els autors de la Setmana del Drac 2015
Els autors de la Setmana del Drac 2015
Sant Jordi 2015

La Setmana del Drac de Catalunya Ràdio promou noves veus literàries per Sant Jordi

Aquest és el tercer any que l'emissora pública dóna a conèixer els escriptors 'dracs' al gran públic, amb recomanacions d'autors poc coneguts o novells a Catalunya Ràdio, Catalunya Informació i Catradio.cat.

Per Sant Jordi, Catalunya Ràdio torna a viure la Setmana del Drac, amb la promoció de nous valors literaris. L'objectiu és descobrir autors poc coneguts o novells que publiquen en editorials catalanes, per segon any en col·laboració amb el digital de cultura Núvol.

Els autors de la Setmana del Drac 2015 són Jordi Nopca, Joan Benesiu, Maria Teresa Colom, Mercè Cuartiella, Andrea Rodés, Xavier Serrahima, Anna Moner, Esteve Plantada, Ferran Escoda i Antoni Gual. Aquests deu 'dracs' són escriptors de gran valor literari, triats a partir d'una selecció de crítics i especialistes, que els dies previs a Sant Jordi i la mateixa diada, durant la programació especial des de la plaça de Catalunya de Barcelona, seran entrevistats per Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. Les intervencions quedaran recollides a Catradio.cat i es podrà consultar més informació sobre aquests autors al web de Núvol.

 

Els autors de la Setmana del Drac 2015

· Jordi Nopca: "Puja a casa"(L'Altra Editorial / Libros del Asteroide)

· Joan Benesiu: "Gegants de gel" (Periscopi)

· Maria Teresa Colom: "La senyoreta Keaton i altres bèsties" (Empúries)

· Mercè Cuartiella: "Gent que tu coneixes" (Premi Mercè Rodoreda. Proa)

· Andrea Rodés: "El germà difícil" (La Magrana)

· Xavier Serrahima: "Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre" (Editorial Gregal) 

· Anna Moner: "El retorn de l'hongarès" (Bromera)

· Esteve Plantada: "Fosca límit" (AdiA Edicions)

· Ferran Escoda: "Els meus millors pròlegs" (La Temerària Editorial)

· Antoni Gual: "Locus" (La Campana)

La Setmana del Drac va néixer l'any 2013 a Catalunya Ràdio, amb una aposta per la figura del drac, la més amagada de la llegenda de Sant Jordi, que representa la veu dels autors per descobrir (en contraposició amb els més coneguts) que presenten novetats el 23 d'abril.

 

Més recomanacions literàries

A més de les entrevistes i reportatges dedicats als autors 'dracs', els oients també podran sentir pinzellades culturals amb les novetats editorials d'aquest any i les recomanacions de lectura d'escriptors, que van de Paolo Giordano a Carme Riera, passant per David Trueba i Joan Margarit. Catalunya Ràdio i Catalunya Informació emetran aquest espais, que es podrà tornar a escoltar a Catradio.cat.

 

Catradio.cat  

Facebook.com/catradio

Twitter.com/CatalunyaRadio

Anar al contingut