Si no t'hagués conegut

La sèrie "Si no t'hagués conegut" i les produccions "El año de la plaga" i "La sombra de la ley", amb participació de TV3, al Festival de Sitges

La secció "Serial Sitges", la finestra del Festival de Sitges per a les sèries televisives de gènere, acollirà el 12 d'octubre, a les 20.30, la preestrena del primer capítol de "Si no t'hagués conegut" amb la presència de l'equip tècnic i artístic. La nova sèrie de TV3 per a les nits de dilluns és una història d'amor amb un toc de ciència-ficció.

A més, TV3, televisió oficial del festival, serà present amb "El año de la plaga", basada en la novel·la homònima de l'escriptor Marc Pastor i quarta pel·lícula en la direcció de Carlos Martín Ferrera, dins de la secció Oficial fora de competició i "La sombra de la ley", la nova pel·lícula de Dani de la Torre, inaugurant la secció Òrbita. Totes dues amb participació de TV3.

Un dels grans símbols de la història del cinema protagonitza el cartell de la 51a edició del Festival de Sitges: el misteriós monòlit de "2001: Una odissea de l'espai". Convidats de primer nivell com M. Night Shyamalan, Nicolas Cage, Ed Harris, Tilda Swinton, John Carpenter,  Peter Weir, Pam Grier, Traci Lords, Helga Liné i Ron Perlman participaran en una edició que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre  i que reunirà el millor fantàstic del planeta. TV3 és la televisió oficial i Catalunya Ràdio, mitjà col·laborador del festival.

Que "Si no t'hagués conegut", una producció de TV3 amb la col·laboració de Diagonal TV i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sigui una història d'amor amb un toc de ciència-ficció converteix el Festival de Sitges en l'espai ideal perquè els espectadors puguin fer-ne el tast del primer capítol abans de la seva estrena a TV3, el 15 d'octubre.

"Si no t'hagués conegut" parteix d'una idea original de Sergi Belbel, que també participa en tasques de guionista al costat de Cristina Clemente i Roc Esquius.

Kiko Ruiz Claverol, que ja té experiència en sèries de TV3 com "Ventdelplà" i "Kubala, Moreno i Manchón", l'ha dirigit amb la col·laboració de Joan Noguera. Formen part del repartiment d'aquesta ficció Pablo Derqui (Eduard), Mercedes Sampietro (Liz Everest), Andrea Ros (Elisa), Paula Malia (Clara), Javier Beltrán (Òscar), Montse Guallar (Maria), David Vert (Pere), Muguet Franc (Tere), Abel Folk (Joan), Sergi López (Manel), Miquel Garcia (Lluís Antich) i Òscar Jarque, entre altres.

L'Eduard (Pablo Derqui), un home de negocis de mitjana edat, casat feliçment amb l'Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills, veu com la seva vida fa un gir inesperat: una desgràcia que ell mateix provoca de manera indirecta l'afecta brutalment. Ni la seva família ni els seus millors amics no poden fer res per apaivagar el seu dolor. L'aparició d'una anciana misteriosa (Mercedes Sampietro) farà que recuperi de mica en mica les ganes de viure.

La idea de Sergi Belbel era fer una sèrie de gènere, però utilitzant els paràmetres de les convencionals: una història de personatges, de sentiments, de passions, però dotant-la d'aquest toc especial de ciència ficció. "Si no t'hagués conegut" té dos personatges troncals que són els que interpreten Pablo Derqui i Andrea Ros, una parella que lluita contra el destí tràgic que mira de separar-los.

"El año de la plaga", basada en la novel·la homònima de l'escriptor Marc Pastor i quarta pel·lícula en la direcció de Carlos Martín Ferrera, és una obra de ciència-ficció que se situa a Barcelona, on s'han gravat la majoria d'escenes, llevat de les d'acció, que s'han enregistrat a Ciutat de Mèxic.

Després de fer-se un lloc dins el món de la ciència-ficció amb els films "Zulo" (2005), premi especial del jurat internacional en el Festival de Sitges, i "Suspicious Minds"(2010), guanyador de dues Bisnagues de Plata al Festival de Màlaga, Ferrera torna amb una adaptació literària que portarà els alienígenes a la capital catalana enmig de la xafogor d'un agost barceloní.

El repartiment comptarà amb Ivan Massagué com a protagonista, acompanyat d'Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Sílvia Abril, Juanra Bonet i Canco Rodríguez. També hi participaran Fermí Reixac, Amparo Moreno, Brays Fey, Eduard Alejandre i Natàlia Sánchez, entre d'altres.

Sinopsi

És agost a la ciutat de Barcelona. El Víctor, que treballa amb gent gran fent d'assistent social, pateix una migranya insuportable, que s'ajunta amb la calor asfixiant de l'estiu i la tristesa d'haver-ho deixat amb la seva parella, la Irene. Els seus companys de feina -La Lola, la Nieves, el Diego i el Casu- estan entestats a trobar-li nova companyia, però a ell ni li va ni li ve. De sobte, una onada de suïcidis de gent gran encén totes les alarmes. Ningú pot aclarir el motiu de les morts, que se sumen a la desaparició de la connexió a internet, sense explicació aparent, i als problemes de cobertura que de cop i volta tenen tots els mòbils de la capital. Davant tot aquest desgavell, el Víctor decideix esbrinar què està passant.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Carlos Martín Ferrera
Guió: Miguel Ibáñez Monroy, Marc Pastor
Producció: David Matamoros, Antonia Nava, Marco Antonio Salgado, Ángeles Hernández, Íngrid Fernández de Castro, Samantha Guillen i Peter Rogiers
Intèrprets: Ivan Massagué, Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Canco Rodríguez, JuanRa Bonet, Sílvia Abril, Héctor Jiménez, Amparo Moreno, Natàlia Sánchez, Brays Efe
Direcció de fotografia: Miquel Prohens

"El año de la plaga" és una producció de Zentropa, juntament amb Neoart, i amb la participació de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA.

"La sombra de la ley", de Dani de la Torre, celebrarà una gran premiere al 51è Festival Internacional de Cinema de Sitges que tindrà lloc el divendres 5 d'octubre a l'Auditori, inaugurant la Secció Orbita. La pel·lícula arribarà als cinemes l'11 d'octubre distribuïda per 20th Century Fox.

"La sombra de la ley" està protagonitzada per Luis Tosar i Michelle Jenner i compta amb un repartiment coral en què destaquen Ernesto Alterio, Vicente Romero, Manolo Solo, Paco Tous, Jaume Lorente, Adriana Torrebejano, Pep Tosar i Fredi Leis, entre d'altres.

Dani de la Torre, que amb la seva primera pel·lícula, "El desconegut" va ser aclamat per públic i crítica a nivell nacional i internacional presenta a "La sombra de la ley", "una pel·lícula de gàngsters que no s'havia fet abans a Espanya. Una pel·lícula d'aventures i acció, però també amb cor. L'ombra de la llei retrata una etapa històrica poc coneguda però apassionant. Vull, per sobre de tot, entretenir a l'espectador: que el públic viatge amb nosaltres, i s'emocioni amb la nostra història ", en paraules del seu director.

Amb guió de Patxi Amezcua, la pel·lícula s'inspira en fets reals i narra una història que ens ajuda a conèixer, a través d'esdeveniments passats, com és el país en què vivim. És un thriller de suspens ple de moments trepidants que compta també una història d'amor. La pel·lícula està ambientada en els "feliços anys 20", una etapa convulsa i revolucionària en la qual es van forjar molts dels grans avenços del segle XX.

Sinopsi

Barcelona, any 1921. Espanya viu un moment agitat i caòtic: són els anys del plom, fruit dels violents enfrontaments de carrer entre buscabregues i anarquistes.

El gangsterisme i els negocis il·legals estan instal·lats en la societat. En aquesta situació de disturbis i crims, Aníbal Uriarte és un policia enviat a Barcelona per col·laborar amb la comissaria local de policia en la detenció dels culpables del robatori a un tren militar.

L'Aníbal i les seves formes no troben gaire suport entre els seus companys, i de seguida comencen els enfrontaments i les desconfiances amb l'inspector Rediú, un superior corrupte.

L'Aníbal entrarà en contacte no només amb els baixos fons de la societat barcelonina, entre ells, un baró alemany mafiós amb importants connexions, sinó també amb el món anarquista més radical, disposat a tot per aconseguir els seus objectius. Aquí coneixerà la Sara, una jove lluitadora i temperamental. Aquesta trobada tindrà conseqüències inesperades per a totes dues parts.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Dani de la Torre
Guió: Patxi Amezcua
Intèrprets: Luis Tosar, Michelle Jenner, Vicente Romero, Ernesto Alterio, Paco Tous, Manolo Solo

És una producció de Vaca Films, Atresmedia Cine y La Ley del Plomo A.I.E., amb la participació de Televisió de Catalunya, Atresmedia, Movistar+, Canal Plus (França) i Televisió de Galícia.

tv3.cat/sinothaguesconegut

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut