Pep Nogué, presentador de "La fonda".
Pep Nogué, presentador de "La fonda".

La sal, l'oli d'oliva, l'arròs i la xocolata, a "La fonda", amb Pep Nogué

Aquest estiu Catalunya Ràdio ha estrenat el programa "La fonda", un espai presentat pel cuiner Pep Nogué, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que es pot escoltar de dilluns a divendres, a les 13.00. La setmana que ve el programa parlarà de les propietats de la sal i l'oli d'oliva verge extra, i explicarà els diferents tipus d'arròs i de xocolata.

Els migdies de Catalunya Ràdio són, des de fa dues setmanes, del programa "La fonda", conduït pel cuiner Pep Nogué, expert en gastronomia que habitualment col·labora en programes de l'emissora. Aquest espai explica la gastronomia del país de diverses maneres: des de l'avantguarda fins a la tradició, des dels productes llunyans fins als locals; amb pinzellades de literatura i maridatges... També parla de l'agricultura, de la pagesia, de la pesca i de la transformació dels productes de qualitat.

Dilluns passarà per "La fonda" Laura Calvo, directora de Comunicació de Flor de Sal d'Es Trenc per explicar que aquest condiment és molt més que un element per donar gust. Dimarts Martí Terés, president d'Oleum Flumen, parlarà de les virtuts de l'oli d'oliva verge extra. Dimecres Eulàlia Sirvent, de XixoVic Gelats i Torrons, i Olga Muñoz Curcó, dietista i nutricionista de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), parlaran de l'orxata, els sucs verds i el kombutxa. Dijous Xesco Bueno, cap de cuina de Ca l'Esteve, explicarà les diferències entre la paella, l'arròs amb coses i l'arròs a la cassola. I divendres, el programa acomiadarà la setmana d'una manera molt dolça, amb Josep Maria Ribé, director de Chocolat Academy, i Jordi Ferré, responsable del programa culinari del Culinary Institute of Barcelona, parlant del plaer dels déus, la xocolata.

"La fonda", un programa de divulgació gastronòmica de la graella d'estiu de Catalunya Ràdio, presentat per Pep Nogué, que s'emet de dilluns a divendres de 13.00 a 14.00.

catradio.cat/lafonda

 

Anar al contingut