Xavier Sala i Martín i Tian Riba
Xavier Sala i Martín i Tian Riba

La propietat, aquest diumenge, a "Economia en colors"

Diumenge 12, a les 22.45, TV3 emetrà el vuitè capítol d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat del periodista Tian Riba. Aquesta segona temporada, el programa, que manté el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aprofundeix en conceptes més concrets. En aquest capítol, es parlarà de la propietat.

El programa, juntament amb els Castellers de Vilafranca, descobrirà que els "sapiens" han dominat el planeta gràcies a la cooperació, i l'economia de mercat n'és una prova. Però els mercats no són perfectes, perquè hi ha productes problemàtics. El doctor Joan Gavaldà parlarà del risc de l'abús dels antibiòtics per entendre les externalitats.

També s'explicarà que la decisió de reclinar o no el seient de l'avió serveix per explicar un dels teoremes més complexos de l'economia. Per acabar, es mostrarà com un sopar amb la colla d'amics és ideal per entendre la tragèdia dels béns comunals.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest és un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les, i en cap cas perdran el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura es manté com una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema es va desenvolupant a través d'un viatge per diversos escenaris, experiments i personatges amb l'acompanyament de Tian Riba.

 

tv3.cat/economiaencolors

twitter.com/EconomiaColors

#EconomiaencolorsTV3

Anar al contingut