La programació especial de Sant Jordi al canal Super3 s'afegeix a la "Superbiblioteca"

El canal Super3 tornarà a viure una festivitat de Sant Jordi molt especial. Fa unes setmanes ja es va posar en marxa la "Superbiblioteca", un espai de consulta de llibres infantils de referència que vol fomentar la participació dels súpers a través de les recomanacions de llibres i que ha tingut una gran acollida. I el mateix dia 23, la programació del canal Super3 estarà dedicada als llibres, amb edicions especials dels programes "El Mic i els seus amics", "Rat Rank" i "Una mà de contes" i amb l'emissió de sèries i pel·lícules centrades en la literatura i els llibres. A més, el programa "InfoK" farà una edició especial dedicada a Sant Jordi demà dijous 20 d'abril i la seva editora i presentadora, Laia Servera, participarà en els dos programes especials de TV3 per parlar de llibres infantils.

Durant tot el dia 23, la graella del Super3 viurà de manera molt especial la Diada de Sant Jordi, amb edicions temàtiques dels programes "El Mic i els seus amics", "Rat Rank" i "Una mà de contes". També hi haurà una selecció de capítols sobre llibres i literatura de sèries com "El Petit Príncep", "Súper 4" o "Doraemon" i les pel·lícules "El llibre de la selva: xafarranxo a la selva", "Loopdidoo. El tresor del capità Nemòs" i "Kérity, la casa dels contes".

 

Programació especial el 23 d'abril

El Mic i els seus amics (8.30)

Per celebrar la Diada de Sant Jordi el programa "MIC" estrena un nou capítol de la sèrie "El Mic i els seus amics" dedicat al món dels llibres. A tots els personatges del programa els agrada molt mirar i explicar contes. En les històries del MIC els llibres apareixen de manera habitual i encara més durant la setmana del 23 d'abril, en què es concentra la presència de contes, llibres i tot el que té a veure amb la literatura, sempre des del prisma dels nens i nenes més petits. Aquest any s'incorpora a l'emissió especial, concretament per al mateix dia de Sant Jordi, un nou capítol de 25 minuts, en què es podrà veure com el Mic i el Cincsegons fan punts de llibre, miren contes i juguen a fer una biblioteca. 

Rat Rank (10.45)

El Riff i el Flat aixecaran el teló per representar al seu cau una sorprenent versió de la Llegenda de Sant Jordi. En Flat Jordi no troba el drac, però s'enfrontarà al gat amb un escut fet de cartró i el Riff, convertit en princesa, no deixarà de queixar-se perquè li piquen els kiwis que s'ha ficat dins del vestit de damisel·la. Tot això, amb els millors videoclips de la llista del "Rat Rank" i els vídeos musicals més divertits del Youtube.

Una mà de contes. El gran llibre de les pors (13.55)

Aquest capítol especial, d'una durada més llarga de l'habitual, conté una selecció de quatre històries d'"Una mà de contes" sobre misteris i relats de por, amb bruixes, vampirs i monstres que surten d'"El gran llibre de les pors".

El Petit Príncep (15.40)

El canal Super3 emetrà el capítol doble "El planeta dels Libris", ambientat en un planeta, on, des de fa un temps, els llibres se'n van volant i desapareixen. Precisament en un planeta on llegir és el més important per als seus habitants. Qui es diverteix privant-los de la lectura? El petit príncep investiga qui és el responsable de la desaparició dels llibres i de l'enfonsament de la biblioteca al planeta dels libris. I es trobarà que tot ve per una qüestió de gelosia amorosa.

Loopdidoo. El tresor del capità Nemòs (16.30)

La Petúnia i en Loopdidoo han anat al bosc a collir fruita per una festa que faran a cal Gonzague. I resulta que, tot excavant a terra per enterrar un os, en Loopdidoo troba un cofre que té tot l'aspecte de ser d'un tresor. En Loopdidoo es posa contentíssim perquè es pensa que la fortuna li ha trucat a la porta.

El llibre de la selva: xafarranxo a la selva (14.35)

Avui en passen de tots colors, a la selva del Mowgli. El Phaona s'ha queixat al Consell de Llops que el cadell d'home hauria d'estar amb els de la seva raça; el Tabaqui ha caigut dins d'un pou; l'Appu s'ha perdut; al Cau Fred se n'hi cou alguna i, per si tot això fos poc, el Shere Khan està decidit a fer un bon tec amb el nostre amic i ha capturat el Mani. Aconseguirà demostrar que és un llop com cal, el Mowgli? I com s'ho farà per trobar l'Appu? I què deu ser, això tan misteriós que passa al Cau Fred? I com fugirà de les urpes del Shere Khan? Això és un no parar! I, com sempre, el Mowgli és a tot arreu fent de les seves.

Kérity, la casa dels contes (17.25)

Natanaël té gairebé set anys, però no sap llegir, i això és una gran frustració per a ell quan hereta la col·lecció de contes de la seva tieta Eléonore. Tanmateix, els llibres contenen un secret màgic: al capvespre els personatges viuen. Les fantàstiques criatures revelen al Natanaël que estan en perill de desaparèixer i ell, per salvar-los, accepta ser miniaturitzat i llançar-se a l'aventura.

 

Especial de l'"InfoK", demà dijous 20 d'abril (19.30)

L'informatiu del Super3, l'"InfoK", s'avança a Sant Jordi amb una edició especial demà 20 d'abril, que descobrirà llibres recomanats per nens que responen a la pregunta "quin llibre t'ha impactat al llarg de la teva vida?" i presentarà nens i nenes que fan blogs sobre literatura i que, en alguns casos, fan de booktubers. El programa també parlarà d'experiències d'amor (amb els avis, els amics, les mascotes...), ensenyarà a construir una rosa i descobrirà l'origen de la llegenda de Sant Jordi.

 

I el dia 23, Diada de Sant Jordi, l'"InfoK" participarà activament en els dos programes especials de TV3, al matí i a la tarda, en què Laia Servera, l'editora de l'informatiu del Super3, intervindrà per comentar els llibres que estan més de moda entre els nens i nenes, escoltar quines recomanacions fan, entre ells, els mateixos nens, explicar en què consisteix la "Superbiblioteca" del Super3 o debatre sobre formes de fomentar la lectura entre els més petits. També es farà una selecció de llibres per a nens i nenes al voltant de tres grans temàtiques vinculades a l'actualitat: els refugiats, el paper de les dones a la societat i l'art per a nens.

 

La "Superbiblioteca", en marxa

El Super3 continua donant suport a la lectura i els llibres infantils a través de la "Superbiblioteca", una pàgina especial del web del Super3 amb recomanacions de llibres que fa temps que es posa en marxa per Sant Jordi i que ara funcionarà de manera permanent durant tot l'any.

La història de la "Superbiblioteca" comença quan la Nenúfar i la Matoll descobreixen una superbiblioteca màgica a les golfes de la casa on viuen. Les dues noves elfes de la família del Super3 s'adonen que també poden fer aparèixer súpers reals a les golfes de manera màgica. Així, els súpers que enviïn videorecomanacions de llibres a la "Superbiblioteca" tindran l'oportunitat de "viatjar" dins la casa del Super3 i conèixer-ne els personatges. A més, aquests vídeos es poden veure durant la programació del canal Super3.

El web del Super3, super3.cat, ofereix una selecció de llibres per fomentar la lectura entre els súpers. La "Superbiblioteca" és un aparador virtual que recull l'oferta literària infantil, ordenada per edats  (+3, +6, +8 i +10), i que té una gran acollida entre els súpers i les seves famílies.

Aquest any, amb dues amfitriones molt especials, la Nenúfar i la Matoll, la "Superbiblioteca" serà una secció permanent a la web i tindrà tres moments en què serà especialment destacada: Sant Jordi, l'estiu i Nadal. La "Superbiblioteca", però, s'actualitzarà amb una proposta editorial mensual per edat.

La "Superbiblioteca", a més de mostrar una selecció de llibres, acull molts vídeos enviats pels súpers amb recomanacions de llibres, els "booksúpers".

super3.cat

super3.cat/superbiblioteca

Anar al contingut