Salvador Brotons
Salvador Brotons

La primera part del concert del Tricentenari, a "Catmúsica"

Aquest divendres, 23 de gener, a les 00.45, el programa "Catmúsica" del 33 presenta la primera part del concert de l'OBC dirigit per Salvador Brotons que va cloure els actes de commemoració del Tricentenari del 1714. Es tracta de la primera part de l'actuació, que constava de dues obres: l'obertura "Coriolà" de Beethoven i l'obertura "1812" de Txaikovski.

"Coriolà", de Beethoven, és una obra que va servir d'introducció musical a la tragèdia escrita per Heinrich von Collin. L'obertura no és descriptiva, sinó que busca expressar la personalitat de l'heroi i els seus conflictes.

Ben diferent és l'obertura "1812". Txaikovski la va compondre per celebrar els 70 anys de la victòria de les tropes russes contra Napoleó. El compositor fa servir diverses referències musicals per representar els contrincants: els francesos amb "La Marsellesa" i els russos amb "Déu salvi el tsar", i també cants ortodoxos i tradicionals. Amb una orquestració espectacular, que inclou campanes i cops de canó (en aquest cas figurats), la peça ha esdevingut una de les més populars del compositor.

Concert del Tricentenari, 1a part

Des de l'Auditori de Barcelona
Amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Salvador Brotons, director

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Obertura "Coriolà"
Piotr I. Txaikovski (1840-1893): Obertura "1812"

tv3.cat/catmusica
blogs.tv3.cat/catmusica

Anar al contingut