La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no veu transcendència al fet que el rei demani desdramatitzar una reforma constitucional

Forcadell ha afegit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que mentre Mariano Rajoy no en sigui partidari, la petició del monarca no té recorregut

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta del Parlament ha dit sobre la demanda del rei  Felip VI que: "Això és una proposta que, a més, no s'avé gens amb les declaracions que ha fet el president del govern espanyol. Per tant, quan sigui un fet en parlem: De moment és un proposta i, evidentment,  el rei, com a cap d'Estat, pot fer les propostes que vulgui."

Carme Forcadell està completament convençuda que no la inhabilitaran, i ha   assegurat que no té cap por, que no pensa dimitir i que anirà a declarar quan la citin per la querella en què l'acusen de desobediència.

La presidenta del Parlament ha assegurat que no té por dient:  "Por? De por no n'he tingut mai, faltaria més. A banda que estic convençuda que això no passarà i no m'ho plantejo perquè, és clar, seria un atacat antidemocràtic tan i tan ferotge que no m'ho puc imaginar".

A més, ha afegit que: "Estic disposada a declarar allà on faci falta i a defensar, on faci falta, la sobirania del nostre Parlament".

Sobre el referèndum vinculant, Forcadell considera que és el govern i no pas el Parlament qui l'ha de convocar.

Si voleu sentir tota l'entrevista a Carme Forcadell, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut