La portaveu del Consell de la UE defensa el lideratge de la Unió davant d'Alemanya

Cristina Gallach ho ha defensat malgrat que el BCE ha decebut Espanya.

La posició del Banc Central Europeu és una demostració de lideratge davant d'Alemanya. Així ho ha valorat la portaveu del Consell de la Unió Europea, Cristina Gallach, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, tot i reconèixer que la resposta del BCE ha decebut Itàlia i Espanya.

Gallach ha insistit en les paraules del president del BCE, Mario Draghi, de la setmana passada i es mostra convençuda que si Madrid i Roma fan el primer pas de demanar el rescat, el Banc els oferirà ajuda il·limitada malgrat l'oposició alemanya. "Utilitzar la força il·limitada, que el representant alemany del Bundesbank no volia de cap de les maneres, el senyor Dragui ho farà". I ha afegit que, "si bé hi ha decepció [amb el BCE], perquè era necessari des del punt de vista espanyol, per altre cantó hi ha lideratge".

La portaveu del Consell de la UE ha reconegut que ha arrelat a Brussel·les el missatge que el dèficit espanyol és responsabilitat de les comunitats autònomes i ha considerat necessari que el govern català expliqui les posicions en contra d'aquesta idea. Gallach ha assenyalat com una de les principals preocupacions de la Unió Europea la gestió que s'ha fet a Espanya de les subvencions europees.

catradio.cat/mati
Anar al contingut