La PIMEC calcula que un 16% de les seves empreses van seguir la vaga

El President de la patronal catalana de la petita i mitjana empresa creu que aquesta xifra hauria estat més baixa sense la intervenció dels piquets.

El president de la PIMEC, Josep González, opina que la vaga general d'ahir va tenir "molt poc seguiment". Un 16'3% de les empreses afiliades a la PIMEC, segons González, van secundar l'aturada. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el responsable de la patronal de la petita i mitjana empresa ha concretat que aquest percentatge "encaixa amb les baixades de consum, d'energia i altres xifres que han anat sortint, dos punts amunt dos punts avall. Crec que aquesta vaga no ha tingut la repercussió que els sindicats haurien volgut".

Josep González s'ha queixat de l'actuació dels piquets. "Crec que hi ha hagut poc convenciment de vaga. La impressió general és que si s'hagués deixat absoluta llibertat perquè cadascú fes el que hagués cregut convenient, el seguiment hauria estat molt més baix. D'una manera absurda es diu piquets informatius quan penso que d'informatius no en tenen res".

El president de la PIMEC reconeix que no li agrada aquesta reforma laboral que defineix "de mínims". Josep González espera que, després de la vaga general, "hi hagi una altra reflexió i tots es tornin a asseure amb voluntat d'arreglar les coses. En aquest país els que manen o manem, més o menys, hem de tenir capacitat de reformar les coses i adaptar-les a les necessitats del moment".
 
catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut