La periodista de TV3, Tana Collados, reconeguda en els Premis DOP Catalanes d'Oli

El premi ha estat atorgat a la periodista de TV3 Tana Collados, en la categoria de Comunicació i difusió de la gastronomia

Ahir es va celebrar a Tortosa la cinquena edició dels Premis DOP Catalanes d'Oli. La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, va presidir l'acte que impulsen les denominacions d'origen de l'oli d'oliva Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà.

Els Premis DOP Catalanes d'Oli distingeixen professionals, investigadors, xefs i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l'oli d'oliva. En concret, els reconeixements inclouen tres categories: preservació del territori, comunicació i difusió de la gastronomia i investigació.

Aquest any el premi en la categoria de Comunicació i difusió de la gastronomia ha estat per a Tana Collados, periodista de TV3. Ha estat guardonada per la seva tasca de reflectir, divulgar i explicar els olis d'origen i la cultura que hi va associada.

Tana Collados ha dedicat la seva vida professional als serveis informatius de TV3. Especialitzada en alimentació i cuina, va ser pionera en el tractament de temes gastronòmics en els telenotícies quan la cuina no tenia la importància mediàtica de l'actualitat. Es va centrar en els productes del territori, als paisatges que els permeten i  la gent que els fa possibles amb els reportatges de les sèries "Paisatges de cuina" i "Sabors" emesos durant set temporades. Va participar a "Espai Terra", programa de l'àrea d'Informatius de TV3, en què feia reportatges de productes agroalimentaris. Collados va dirigir també els programes "Al vostre gust" i "Cuines".

Actualment treballa en els temes de consum, d'alimentació i de cuina del programa econòmic de TV3 "Valor afegit", i als telenotícies de TV3.

També és autora de diversos llibres, premi Juan Mari Arzak de periodisme gastronòmic i Placa de Plata de la Generalitat de Catalunya per la promoció del món rural i dels productes en origen.

 

 

tv3.cat

Anar al contingut