Premis

"La Pemba torna a Goli" i "La Chana", amb participació de TV3, menció del jurat al Cerdanya Film Festival

Dos documentals amb la participació de TV3 han rebut una menció del jurat al Festival Internacional de Cinema de Cerdanya: "La Pemba torna a Goli", de Josep Pérez, i "La Chana", de Lucija Stojevic. En la vuitena edició del certamen, que abaixava el teló diumenge amb l'entrega de premis, s'han projectat sis cintes amb participació de TV3.

La coproducció de TV3 "La Pemba torna a Goli", dirigida per Josep Pérez, es va projectar en la sessió inaugural del festival, dins la modalitat "Docuetnografia". També dins l'apartat "Docu" per a propostes documentals, però en la categoria "Docuart", es va poder veure "La Chana", una producció amb participació de TV3 sota la direcció de Lucija Stojevic.

"La Pemba torna a Goli" és un treball documental que segueix la Pemba en el seu viatge de retorn al seu poble natal, Goli. Aquesta xerpa, establerta a Taradell, torna a l'Himàlaia al cap de vint anys d'haver-ne marxat per organitzar-hi un concert. El relat, produït per Jopergon en coproducció amb TV3, també mostra com es viu en un dels indrets més remots del planeta. A més d'haver participat en aquesta edició del Cerdanya Film Festival, la cinta s'ha projectat en els certàmens Vivim Muntanyes, d'Olot, i Nits de Cinema Oriental, de Vic.

"La Chana" s'acosta a la figura d'Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, i fa un retrat d'aquesta "bailaora" de flamenc que torna als escenaris després de 30 anys. Al llarg del documental, la protagonista revela el secret de la seva desaparició quan estava al cim de la seva carrera. Aquesta producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE amb la col·laboració de TV3, ha estat guardonada amb el premi del públic en dos certàmens: el festival italià Le Voci dell'Inchiesta, a Pordenone, i l'International Documentary Film Festival d'Amsterdam. A més, ha participat al Hot Docs, el Festival Internacional de Documental del Canadà.

A part d'aquestes dues obres que han rebut una menció del jurat, el festival ceretà ha projectat les coproduccions de TV3 "Ebre, del bressol a la batalla", de Román Parrado; "Joana Biarnés. Una entre tots", d'Òscar Moreno i Jordi Rovira, i "Cendres", de Cristina Juliana, i la producció associada "Mil coses que faria per tu", de Dídac Cervera.

 

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut