La nova consellera Fernández Bozal vol prioritzar que la justícia funcioni be

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio" la consellera de Justícia prioritza el bon funcionament en temps de crisi i austeritat als compromisos sobriranistes de recuperar competències retallades.

La nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, es marca com a prioritat imposar l'austeritat i garantir uns bons serveis de justícia i penitenciaris als ciutadans. Per Fernández Bozal, aquest repte passa per davant d'intentar recuperar les competències de justícia que va retallar la sentència de l'Estatut.
En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, la titular de Justícia assegura que hi ha un estat de dret que cal defensar i que caldrà encaixar totes les peces per intentar recuperar les competències de Justícia previstes a l'Estatut del 20 de setembre. De totes maneres, la seva prioritat és que la justícia funcioni aprofitant al màxim els recursos. "El primer objectiu és l'austeritat i garantir els serveis que el meu departament ha de donar, que són la justícia i que tot allò que envolta la política penitenciària funcioni."
Per Fernández Bozal, una altra de les prioritats del seu departament serà aconseguir agilitzar i modernitzar la justícia a Catalunya: "La prioritat meva, àgil i moderna. La modernitat a la justícia és un projecte que no s'acaba mai, però crec que en l'agilitat podem treballar molt tots". Els recursos són la idea central del discurs de la nova consellera, que ha afegit que la situació econòmica farà necessària que es fixin les prioritats i per això no ha aclarit si mantindrà el calendari previst per l'anterior govern per eliminar la presó Model de Barcelona.
La nova consellera de Justícia assegura que està molt tranquil·la davant les crítiques que li han fet per haver prohibit la consulta sobiranista d'Arenys de Munt. Considera que va actuar en funció de la seva responsabilitat al capdavant dels advocats de l'Estat a Catalunya.
Anar al contingut