A partir del 22 de novembre, a les 22.40

"La Nit dels Òscars": l'actualitat sota la peculiar mirada d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau

A partir del 22 de novembre, a les 22.40, just després del "Polònia", l'actualitat es vestirà de gala a TV3 amb "La Nit dels Òscars". Avui, amb la presència del director de TV3, Vicent Sanchis, i els presentadors del programa, Òscar Andreu i Òscar Dalmau, s'ha presentat "La Nit dels Òscars".

"Un programa que vol ser un espai d'entreteniment, divertiment, alegria, mordacitat, causticitat, un cert cinisme, una punta de mala llet, molta intel·ligència i, evidentment, on es descobriran dos caràcters que són fantàstics quan s'ajunten i per separat també", així és com ha definit Vicent Sanchis aquesta nova proposta per als dijous després de "Polònia".

"La Nit dels Òscars" és, segons Òscar Andreu, "la pista on passaran coses durant 60 o 70 minuts basades en la nostra particular manera de mirar la realitat, en aquest cas l'actualitat. I no estarem sols en aquesta pista perquè comptarem amb una sèrie de col·laboradors". "S'ha dit que és un ‘late show', però, en realitat, el que hem fet és carregar-nos la base del ‘late'. Normalment és un presentador, nosaltres som dos. Tampoc no tenim la típica taula. I com que no hi ha taula, tampoc tindrem una tassa perquè no sabríem on deixar-la", ha afegit divertit.

"Acabarem amb la boca seca", ha fet broma Dalmau amb el fet de no tenir tassa, ni res per beure. "No hi haurà entrevista. Nosaltres no sabem com fer-ho i el que fa l'altra gent ens interessa relativament i, per entrevistar segons qui, ens carreguem l'entrevista. Tampoc no hi haurà monòleg", ha continuat explicant, sempre en broma, Dalmau.

"Un programa tancat sobre nosaltres mateixos, des de Catalunya i oberts al món. Venim de la tradició del ‘late show' del país com l''Àngel Casas Show', el ‘Persones humanes', el ‘Sense títol' del Buenafuente o el ‘Malalts de tele' del Toni Soler, del Buenafuente... No hi renunciem, però ho repensem. I fins ara només hem dit el que no teníem, però tenim col·laboradors, esquetxos i ganes d'explicar, a través de la nostra visió càustica i amb sentit de l'humor, tot el que està passant. Ja ho fem des de fa 10 anys a la ràdio, i ara ens ve de gust posar-ho en imatges i fer-ho a la tele amb les seves eines específiques. Només hem fet alguna concessió de portar-nos algun dels personatges de la ràdio amb tot el perill que la gent digui allò de ‘jo no me l'imaginava així'", s'ha esplaiat Òscar Andreu.

I rere el programa, molts dels guionistes que en algun moment també han estat relacionats amb aquests ‘lates' de què parlava Òscar Andreu, com Oriol de Balanzó, Guillem Dols, Tomàs Fuentes, Francesc Orteu, Ariadna Fleck, Llimoo i Xavier Manuel.

Partint d'un guió on tot està escrit, però que es pot saltar en qualsevol moment si el tema dona joc. "Tenim escrit un 110% per poder improvisar un 13%. En principi tot estarà escrit, però potser un dia trobes una drecera o veus que el públic reacciona en un moment determinat i estires d'aquí", explicava Òscar Andreu. I han volgut deixar ben clares les diferències entre "La Nit dels Òscars" i un altre projecte seu, "La ràdio en colors". El segon, han dit, no era un programa de televisió. Tot era pensat per sentir per la ràdio, però hi havia càmeres. Ara, diuen, tot està fet, únicament i expressament, per a la tele.

Entre els col·laboradors que acompanyaran els dos Òscars hi ha el Senyor Colom, una relectura dels titelles a la televisió, més irreverent i més adulta. Un colom missatger que portarà fins al programa els missatges més crítics de la xarxa.  El personatge de la ràdio que fa el salt a la televisió és Mohamed Jordi, un emprenedor català nascut al Magreb que prepararà el càtering del programa. En Llimoo és un sociòleg que es dedica a fer repartiment a domicili i que farà una radiografia de les enquestes i les contrastarà a peu de carrer. Oye Sherman serà la reportera "millennial" que parlarà de  la societat actual amb una peculiar manera d'expressar-se. Natza Farré, "la Feminatza" com li diuen ells, analitzarà la societat en clau feminista, mentre que Oriol de Balanzó farà un recull de les frases lapidàries que s'han deixar anar. Finalment, l'actor Josep Seguí, a qui els Òscars descriuen com "Mister Patata", ja que pot canviar d'aspecte fàcilment, interpretarà cada setmana un personatge lligat a l'actualitat, i l'actriu Judit Martín serà la Montse, que gestionarà el públic.

Precisament aquest públic és important a "La Nit dels Òscars". Unes 150 persones que viuran el xou en directe des del plató. Els Òscars, especialment el Dalmau, han pregat que hi vagin ben vestits: "Abans un anava mudat a la tele, i això s'ha perdut. Ara van a la tele que sembla que vinguin de comprar el pa. Volem que la gent vingui vestida d'acord amb el plató tan maco que tenim", ha comentat fent broma Dalmau. I, a més, han amenaçat: "Volem conèixer el públic. Volem que estiguin molt presents. Que no siguin un simple decorat".

"No ens tanquem a cap tema, ni el polític, però som conscients que a la graella hi ha altres espais d'humor com l''APM?', l'‘Està passant' o el ‘Polònia' que ja tracten l'actualitat a la seva manera. Nosaltres volem portar el nostre punt de vista d'humor i serà diferent perquè som els Òscars i, per altra banda, centrar-nos més en l'actualitat que vindrà, no en la que ja s'ha jugat. Avançar-nos al que passarà divendres, dissabte i diumenge", ha afegit Òscar Andreu.

"La Nit dels Òscars" comença aquest dijous i s'emetrà durant 13 setmanes, fins al mes de febrer.

tv3.cat/lanitdelsoscars

twitter.com/oscarstv3

instagram.com/oscarstv3/

#ÒscarsTV3

Anar al contingut