"La mort de Lluís XIV" premiat al Jerusalem Film Festival

El llargmetratge d'Albert Serra, amb la participació de TV3, ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula de la Competició Internacional a la 33 edició del Jerusalem Film Festival.

L'últim llargmetratge d'Albert Serra, "La mort de Lluís XIV", que actualment es pot veure al Festival de Cinema Internacional de Melbourne (Austràlia),  és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrit per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. La pel·lícula comença quan, després de tornar d'una cacera, el rei Sol nota un dolor molt fort a la cama. És el debut d'una llarga agonia del rei més gran de França, que té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV, postergat al llit, ha d'organitzar la seva successió. La seva dona, Madame de Maintenon, el seu fill Lluís XV i el metge Fagon miren d'amagar-lo del públic per preservar el futur de França.

Amb aquest film, Albert Serra va guanyar el Premi Jean Vigo a principis de juny. Aquest prestigiós guardó francès que només es dóna a produccions franceses, reconeix l'esperit independent i l'originalitat de Serra. "La mort de Lluís XIV" és una coproducció catalanofrancesa que es va estrenar al Festival de Canes en una secció no competitiva. Jean-Pierre Léaud, protagonista del film, també va rebre un altre reconeixement amb majúscules quan la 69a edició del Festival de Canes li va lliurar la Palma d'Or d'Honor durant la cerimònia de clausura del 22 de maig a Canes.

És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport de l'ICEC.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut