"La mort de Lluís XIV" d'Albert Serra
"La mort de Lluís XIV" d'Albert Serra

"La mort de Lluís XIV" es projecta en diversos festivals internacionals

El film d'Albert Serra, amb la col·laboració de TV3, que va guanyar el prestigiós Premi Jean Vigo, continua sent seleccionat per participar en diferents certàmens de cinema. Aquest octubre formarà part de la selecció del Vancouver Film Festival i del Festival Internacional de Busan, i també es podrà veure en línia a l'Artekino Festival.

"La mort de Lluís XIV", del cineasta Albert Serra, ha estat seleccionada per al Vancouver Film Festival, que se celebra fins al 14 d'octubre a Vancouver (Canadà). La pel·lícula participarà a la secció Panorama World Cinema, i es podrà veure els dies 7 i 9 d'octubre al festival.

D'altra banda, també formarà part de la 21a edició del Festival Internacional de Busan, que se celebra del 6 al 15 d'octubre en aquesta ciutat de Corea del Sud. El film està seleccionat per competir en la secció World Cinema, i es projectarà els dies 8, 12 i 15 d'octubre.

A més, la producció ha estat programada per a l'Artekino Festival, un certamen que se celebra per internet, que comença avui fins al 9 d'octubre. Durant aquests dies, la pel·lícula es podrà veure en línia en 44 països diferents d'Europa. L'Artekino compta amb deu pel·lícules europees seleccionades als principals festivals de prestigi, que es podran veure en versió original i subtitulades al francès, alemany, anglès i castellà. Així mateix, també podran optar al premi del públic, a partir de les votacions dels espectadors.

"La mort de Lluís XIV"

La pel·lícula és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrita per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. El llargmetratge se situa al palau de Versalles quan el rei sent, després d'una jornada de cacera, un fort dolor a la cama i ha d'estar al llit durant dues setmanes.

"La mort de Lluís XIV" narra l'evolució de la malaltia i l'agonia d'aquest rei de França que pateix una gangrena que no té cura. Davant d'aquesta situació, el rei ha d'organitzar la seva successió mentre la seva dona i el seu fill intenten amagar-lo dels ciutadans amb l'objectiu de preservar el futur de França.

És una producció catalanofrancesa d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, i compta amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport de l'ICEC.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Albert Serra
Guió: Thierry Lounas i Albert Serra
Producció executiva: Montse Triola
Intèrprets: Jean-Pierre Léaud (Lluís XIV), Irène Silvagni (madame de Maintenon), Patrick d'Assumçao (metge Fagon), Marc Susini (primer mosso de planta), Jacques Henric (Tellier), Vincenç Altaió (Brun) i Bernard Belin (cirurgià Marechal)
Direcció de fotografia: Jonathan Ricquebourg

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut