"La mort de Lluís XIV", amb la participació de TV3, s'estrena als cinemes

L'última pel·lícula d'Albert Serra, que compta amb la participació de TV3, s'estrenarà demà a les sales de cinema. L'actor Jean-Pierre Léaud, que interpreta el Rei Sol en els seus darrers dies de regnat, va ser premiat amb la Palma d'Or d'Honor del Festival de Canes per aquest paper i per la seva llarga carrera.

La pel·lícula d'Albert Serra és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, amb un guió escrit per Thierry Lounas i pel mateix director. Jean Pierre Léaud encarna el Rei Sol, Lluís XIV, que, arran d'un fort dolor a la cama, ha de fer llit. Serà el començament d'una llarga agonia d'una gangrena imparable que el té postergat a la seva habitació i on veu com els seus dies s'acaben. Amb aquest personatge, Jean- Pierre Léaud, conegut per les seves col·laboracions amb Truffaut i Godard, va rebre la Palma d'Or d'Honor en la cerimònia de clausura de l'últim Festival de Canes.

El director d'aquesta coproducció catalanofrancesa, Albert Serra, ha guanyat el prestigiós guardó francès Premi Jean Vigo d'aquest any en "reconeixement de l'esperit independent i l'originalitat". A més, el llargmetratge ha obtingut el premi a millor pel·lícula internacional al Jerusalem Film Festival, i Jonathan Ricquebourg, el premi a millor director de fotografia en el 8è Festival Internacional de Directors de Fotografia-Ostrava Kamera Oko, que es va celebrar el setembre passat a Praga, a la República Txeca.

Sinopsi

La pel·lícula comença quan, després de tornar d'una cacera, Lluís XIV nota un fort mal a la cama. Això el porta a haver d'estar-se al llit al seu palau de Versalles immobilitzat pel dolor durant dues setmanes. És on comença una llarga agonia del rei més gran de França, que té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV ha d'organitzar la seva successió. Envoltat per la seva dona, Madame de Maintenon, el seu fill Lluís XV i el metge Fagon, miren d'amagar-lo del públic per preservar el futur de França

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Albert Serra
Guió: Thierry Lounas i Albert Serra
Producció executiva: Montse Triola
Intèrprets: Jean-Pierre Léaud, Irène Silvagni, Patrick d'Assumçao, Marc Susini, Jacques Henric, Vicenç Altaió i Bernard Belin

Direcció de fotografia: Jonathan Ricquebourg
Música: Marc Verdaguer

És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la participació de TV3 i ARTE, i amb el suport de l'ICEC.

 

tv3.cat/coproduccions