Una imatge del film "La millor opció"
Una imatge del film "La millor opció"

"La millor opció", premiada a Cinespaña, el Festival du Film espagnol de Toulouse

L'actriu Mercè Pons ha guanyat el premi a la Millor Interpretació Femenina pel seu paper en la última pel·lícula d'Òscar Pérez, "La millor opció", coproduïda per TV3. El guardó s'ha concedit "ex aequo" amb Nathalie Poza pel film de Lino Escalera "No sé decir adiós"

L'última pel·lícula del director Óscar Pérez, "La millor opció", ha estat guardonada en la 22a edició de Cinespaña, el festival internacional de cinema de Tolosa, amb el premi a la Millor Interpretació Femenina per a l'actriu Mercè Pons, protagonista de la pel·lícula al costat de Francesc Orella i Koto Bonet. El jurat li ha concedit el guardó "ex aequo" amb Nathalie Poza, per "No sé decir adiós", de Lino Escalera. Cinespaña s'ha celebrat del 28 de setembre al 8 d'octubre a la ciutat de la Catalunya Nord.

El llargmetratge tracta principalment de la identitat, de la infància robada i del desarrelament, amb una història marcada per la vulnerabilitat dels seus personatges. Óscar Pérez va guanyar el guardó a millor director de documental, amb el projecte "El tram final", a l'edició del 2015 del Festival de Màlaga.

Sinopsi

Deu anys després d'ingressar en el programa d'acollida per a nens saharauis i començar una nova vida al delta de l'Ebre, amb una nova família, Koto es posa malalt. Els metges li expliquen que necessita urgentment un trasplantament de ronyó i assenyalen la seva mare biològica com a possible donant.

Fatimetu reapareix a Espanya per ajudar el seu fill, però també amb la intenció de restablir la unitat familiar. Per aquesta raó, demana a Koto que abandoni la seva família actual i torni a ser el seu fill. D'aquesta manera, el jove saharaui s'enfronta a l'amenaça d'una nova separació.

Koto es troba atrapat entre dos mons oposats i enfrontats culturalment i emocionalment, el Sàhara i el Delta, i al mateix temps, la infància i la maduresa. Necessita un ronyó per poder salvar-se, però el que veritablement necessita és sentir-se estimat. Koto continua sent el nen que mai va entendre per què la seva família se'n va desfer. I no podrà trobar el seu lloc al món fins que pugui omplir aquest buit.

"La millor opció" és una coproducció de Getsemaní Produccions, DDM Visual i TV3, amb la participació de TVE i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut