"La millor opció" es projectarà a la Viennale

L'última pel·lícula d'Óscar Pérez, "La millor opció", serà present al Vienna International Film Festival (Viennale), que se celebra del 20 d'octubre al 2 de novembre. Se suma així als dos llargmetratges, amb la participació de TV3, que ja havien estat anunciats: "La mort de Lluís XIV" i "Oleg y las rares artes".

El llargmetratge tracta principalment de la identitat, de la infància robada i del desarrelament. La història està marcada per la vulnerabilitat dels seus personatges. El film compta amb el director Óscar Pérez, que va guanyar al Festival de Màlaga el guardó a millor director de documental, amb el projecte "El tram final".

La pel·lícula es podrà veure a la Viennale que se celebra del 20 d'octubre al 2 de novembre. És una coproducció de Getsemaní Produccions, DDM Visual i TVC amb la participació de TVE i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"La mort de Lluís XVI", d'Albert Serra, participarà en la secció de llargmetratges. És una producció d'Andergraun Film, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En la secció de documentals, s'ha programat la projecció d'"Oleg y las raras artes", d'Andrés Duque. És una producció d'Intropía Media, Estudi Playtime i Lluís Miñarro, amb la col·laboració de TV3.

Sinopsi

Deu anys després d'ingressar en el programa d'acollida per a nens saharauis i començar una nova vida al delta de l'Ebre, amb una nova família, Koto es posa malalt i els metges li expliquen que necessita urgentment un trasplantament de ronyó i assenyalen la seva mare biològica com a possible donant.

Fatimetu reapareix a Espanya per ajudar el seu fill, però també amb la intenció de restablir la unitat familiar. Per aquesta raó, demana a Koto que abandoni la seva família actual i torni a ser el seu fill. D'aquesta manera, el jove saharaui s'enfronta a l'amenaça d'una nova separació.

Koto es troba atrapat entre dos mons oposats i enfrontats culturalment i emocionalment, el Sàhara i el Delta, i al mateix temps, la infància i la maduresa. Necessita un ronyó per poder salvar-se, però el que veritablement necessita és sentir-se estimat. Koto continua sent el nen que mai va entendre per què la seva família se'n va desfer. I no podrà trobar el seu lloc al món fins que pugui omplir aquest buit.


tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut