"La millor opció", coproduïda per TV3, s'estrena a les sales de cinema

L'última pel·lícula d'Óscar Pérez, "La millor opció", coproducció de TV3, s'estrenarà demà als cinemes. El film es basa en una història real i està interpretada pel seu verdader protagonista, Koto Maelainin. Francesc Orella i Mercè Pons completen el repartiment del llargmetratge, que tracta un conflicte oblidat, el del Sàhara Occidental.

El director, Óscar Pérez, que va guanyar en el Festival de Màlaga el guardó al millor director de documental, amb el projecte "El tram final", estrena demà als cinemes un llargmetratge que tracta principalment de la identitat, de la infància robada i del desarrelament. La història està marcada per la vulnerabilitat dels personatges.

L'originalitat del projecte resideix en el fet que el film es basa en una història real i està interpretada pel verdader protagonista, Koto Maelainin. L'acompanyen, en el repartiment, l'actriu Mercè Pons i l'actor Francesc Orella, que interpreta en Merlí a la sèrie "Merlí", de TV3.

La pel·lícula mostra indirectament les conseqüències dramàtiques d'un conflicte internacional irresolt i gairebé oblidat. El Sàhara Occidental va ser una colònia espanyola entre 1936 i 1976. Quan Espanya va abandonar el territori, el Marroc en va agafar el control i va obligar el poble saharaui a fugir al desert, on encara viuen 165.000 persones en camps de refugiats en condicions extremes. Cada any, nens i nenes saharauis viatgen a Espanya per passar els mesos més calorosos en famílies autòctones d'acollida. Així és com el protagonista de la història, Koto, va trobar la seva mare adoptiva. "L'aparició del verdader protagonista en una història tan dramàtica com traumàtica converteix aquesta pel·lícula en una trobada més enllà de les fronteres del gènere", declara Óscar Pérez.

Sinopsi

Koto, un jove saharaui nascut en un camp de refugiats, necessita urgentment un ronyó, i la millor opció com a donant és la seva mare biològica, a qui no veu des que va ser acollit a Espanya quan encara era un nen. La sobtada arribada de la família biològica és un revés per a en Koto, que veu que no se sent proper al món del qual prové. Allunyat de les creences i costums dels seus pares biològics, el jove haurà enfrontar-se amb els seus orígens para salvar-se. Un film basat en un història real i interpretada pel seu veritable protagonista, Koto Maelainin.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Óscar Pérez
Guió: Pep Garrido i Oscar Pérez
Producció executiva: David Gimbernat i Óscar Pérez
Producció delegada TV3: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Koto Maelainin, Mercè Pons i Francesc Orella
Música: Rauelsson

És una coproducció de Getsemaní Produccions, DDM Visual i TV3 amb la participació de TVE i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


tv3.cat/coproduccions

 

 

Anar al contingut