Ricard Ustrell, director i presentador d'"El suplement"
Ricard Ustrell, director i presentador d'"El suplement"
Diumenge, a les 8.00

La Marató comença a Catalunya Ràdio

Diumenge, a les 8.00, La Marató començarà a Catalunya Ràdio. Seran cinc hores en directe, conduïdes per Ricard Ustrell, en un programa especial d'"El suplement" amb entrevistes i reportatges, testimonis i especialistes al voltant de les malalties infeccioses. El grup d'emissores de Catalunya Ràdio seguirà l'evolució del marcador durant tot el dia.

Aquest diumenge, 17 de desembre, des de les 8 del matí fins a la una del migdia, "El suplement" oferirà una programació especial per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El programa viurà en directe moments clau de l'esdeveniment com l'obertura de les línies telefòniques o la primera actualització del marcador. Metges i investigadors de prestigi, i testimonis passaran pel programa per explicar de primera mà les seves vivències amb relació a les malalties infeccioses.

A les 8.30 Ricard Ustrell connectarà amb el director del programa de televisió, Xavi Abad, i la presentadora d'aquesta edició, Helena Garcia Melero. Una mica més tard, a les 8.45, conversarà amb la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i, a les 12.30, l'especial d'"El suplement" acabarà amb l'entrevista a Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató.

La banda sonora del programa, la posaran músics que han participat en el disc d'aquesta edició, com Joan Rovira, The Hanfris Quartet, Hora de Joglar i Tildo Muxart, que interpretaran en directe la seva cançó des de l'estudi.

En aquest especial d'"El suplement" també s'explicaran històries de persones afectades per diverses malalties infeccioses, com el periodista Nico Valle, i es podrà escoltar l'opinió dels especialistes Juan Pablo Horcajada i Benito Almirante, caps del Servei de Malalties infeccioses de l'Hospital del Mar i de Vall d'Hebron respectivament. A més, el programa visitarà l'Hospital Germans Trias i Pujol, on hi ha la Fundació Lluita contra la Sida. Allà, el doctor Bonaventura Clotet i el seu equip explicaran quin són els nous avenços en la investigació.

No hi faltaran els col·laboradors habituals del programa. Andreu Buenafuente es preguntarà per què són tan solidaris, els catalans; els educadors Josep Castillo i Alba Castellví donaran pautes per saber educar els nens en les diverses malalties; es comentaran les millors pel·lícules que parlen d'infeccions i de contagis amb els experts en cinema del programa, Josep Maria Bunyol i Cati Moyà. I, per acabar, hi haurà una classe magistral de les epidèmies més destacades de la història amb Xavier Sistach, especialista en història natural antiga dels insectes.

Al llarg de tot el programa hi haurà connexions a la seu telefònica de la Fira de Barcelona i a diverses poblacions catalanes que organitzen activitats solidàries per donar suport a La Marató, com Girona, Tarragona, Sant Pau d'Ordal, Reus i Barcelona.

catradio.cat
facebook.com/catradio
twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut