Noémie Schmidt a "La llum d'Elna"
Noémie Schmidt a "La llum d'Elna"

"La llum d'Elna", seleccionada al Festival Internacional de Shangai

La coproducció de TV3, dirigida per Sílvia Quer i ambientada a la Catalunya Nord durant l'estiu del 1942, ha estat seleccionada per ser projectada en la secció Panorama Internacional del festival, que se celebrarà entre el 17 i el 26 de juny a la ciutat xinesa.

El Festival Internacional de Shangai de Cinema i Televisió és un dels festivals més importants d'Àsia. "La llum d'Elna" tindrà tres projeccions dins del marc de la secció Panorama Internacional els dies 19, 20 i 24 de juny.

"La llum d'Elna"


Basada en fets reals, la pel·lícula narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que, juntament amb les seves col·laboradores, va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar, així, 597nadons d'una mort segura. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d'Elna, la jove directora, Elisabeth Eidenbenz, i la seva col·laboradora Victòria, una exiliada catalana a qui va rescatar del camp d'Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat; tot, excepte els seus ideals.

El film és un homenatge a Elisabeth, una heroïna pacifista que, en temps històrics convulsos, aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. Alhora, la pel·lícula convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecta l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt. L'acompanya Nausicaa Bonnin, en el paper de Victòria, i Natalia de Molina, que interpreta el personatge de Carmen. La resta de papers són per a Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut