Divendres, a les 22.00

"La llum d'Elna", a TV3

Demà a les 22.00 s'estrena a TV3 "La llum d'Elna", dirigida per Sílvia Quer i protagonitzada per Noémie Schmidt, Nausicaa Bonnín i Natalia de Molina. I després s'emetrà el documental "El llegat de la maternitat d'Elna" de Toni Espinosa.

"La llum d'Elna" és una producció de Distinto Films, en coproducció amb TV3, Radio Télévision Suisse, Bohemian Films, Producciones Cibeles, i Televisió Espanyola, la participació de Canal Sur, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, Programa Media de la Unió Europea, Media Suisse i Cinéforom.

El film narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones embarassades i va salvar, així, 595 nadons d'una mort segura.

 

"El llegat de la maternitat d'Elna"

L'any 1939, amb la Guerra Civil gairebé acabada, mig milió de persones van travessar la frontera amb França per escapar-se de la repressió de Franco. El país veí va confinar aquestes persones en camps de presoners que no reunien les mínimes condicions humanitàries, fet que va causar un 95% de mortalitat infantil. A les mares que fugien del règim franquista s'hi van sumar poc després mares jueves provinents del centre d'Europa que volien fugir de l'horror nazi.

Conscient d'aquest drama, Elisabeth Eidenbenz va decidir ajudar les dones embarassades dels camps. Va establir una maternitat a Elna, una petita vila francesa propera als camps de Ribesaltes, Gurbs i Sant Cebrià de Rosselló.

Setanta anys després, les mares, els fills i la mateixa Elisabeth Eidenbenz descobreixen aquest capítol ocult de la nostra història, ple de dramatisme però també de tendresa.

Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Enunai Produccions i Televisió Espanyola amb la col·laboració del Programa Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l'ICIC (Institut Català de les Indústries Culturals) i l'IMSERSO (Ministeri de Treball i Assumptes Socials).

tv3.cat/lallumdelna

Sant Joan Despí, 30 de març del 2017

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut