"La gran pel·lícula" estrena "100 metres"

Demà, a les 22.35, a l'espai "La gran pel·lícula", TV3 estrena "100 metres", una producció de Filmax Entertainment, amb la col·laboració de TV3. El primer llargmetratge de Marcel Barrena és la història de superació d'un home que creia tenir-ho tot controlat i descobreix que la pitjor de les notícies també pot obrir la finestra a l'esperança. El director, conegut en el món del documental, ja va ser aclamat pel seu documental "Món petit", coproduït per TV3.

Després del multipremiat documental "Món petit", Marcel Barrena buscava un projecte amb alt nivell humà i emocional, com la història d'Albert Casals (un jove que, en cadira de rodes i sense diners, va viatjar en solitari pel món des dels 14 anys, amb una missió definitiva: arribar al racó més allunyat de casa seva, de Barcelona a Nova Zelanda). A Barrena, no li passava pel cap altra cosa que poder fer un film amb tots aquests elements, fins que, un bon dia, una nova història va trucar a la porta de casa seva per casualitat. Es deia Ramón Arroyo. Per Marcel Barrena, "el món està ple de gent extraordinària capaç de fer coses inimaginables. La gent les necessita i els que fem pel·lícules, també. I així va néixer '100 metres', la història de superació personal més al·lucinant que he conegut." 

El llargmetratge està basat en la vida de Ramón Arroyo, un publicista madrileny a qui li diagnostiquen esclerosi múltiple i li diuen que, molt probablement, al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. Ramón va decidir plantar cara a la vida i participar en la prova esportiva més dura del planeta: una ironman.

La pel·lícula és una producció de Filmax Entertainment, amb la col·laboració de TV3.

Sinopsi:
En Ramón (Dani Rovira), pare de família, viu apassionat per la seva feina fins que un dia el seu cos comença a fallar. Li diagnostiquen esclerosi múltiple i tots els pronòstics indiquen que al cap d'un any no serà capaç de caminar ni 100 metres. En Ramón decideix plantar cara a la vida i s'inscriu en una ironman (3,86 km nedant al mar, 180 km en bicicleta i 42,2 km de cursa), la prova esportiva més dura del planeta. Amb l'ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu gendre, en Ramón comença un peculiar entrenament en què lluitarà contra les seves limitacions, per demostrar al món que rendir-se no es mai una opció.

Fitxa tècnica i artística:
Direcció i guió: Marcel Barrena
Producció executiva: Carlos Fernández, Laura Fernández i Adrià Monés
Intèrprets: Dani Rovira (Ramón), Karra Elejalde (Lucas), Alexandra Jiménez (Inma), María de Medeiros (Noelia), Gael Díaz (Borja), David Verdaguer (Mario), Andrés Velencoso (entrenador de gimnàs) i Clara Segura (dra. Berta)
Director de fotografia: Xavi Giménez

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut