La gran història "Guernica sota les bombes", dilluns a TV3

Aquest dilluns, 29 de desembre, a les 15.40, TV3 torna a emetre aquesta coproducció sobre la història del bombardeig de Guernica, dirigida per Luis Marías.
Guernica sota les bombes

Guernica sota les bombes

"Guernica sota les bombes" explica diferents històries encreuades. Algunes són de personatges reals i històrics, d'altres de personatges de ficció.  Però l'autèntic protagonista és el poble de Guernica i els seus habitants, bombardejats el 26 d'abril del 1937 per la legió Còndor.

Des d'aquell moment, Guernica ha passat a simbolitzar totes les poblacions civils que han estat massacrades per les guerres. No va ser la primera, ni molt menys l'última, però l'atzar, la presència fortuïta d'un destacat corresponsal de guerra i la situació política europea del moment, van coincidir perquè fos així.

Aquesta coproducció de Televisió de Catalunya , ETB, TVG, Canal Sur, Baleuko i Vértice Cine, és la història del bombardeig de Guernica i de molts altres bombardejos indiscriminats a poblacions civils i sense defensa.

 

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Luis Marías

Direcció de fotografia: Pau Monràs

Música: Joserra Gutiérrez

Intèrprets: Egoitz Sánchez (Txato), Lander Otaola (Jesús Mari), Marc Clotet (Ángel), Sara Casanovas (Amaia), Mark Schardan (Steer), Goiatz Aguado (Edurne), Roberto Álvarez (Aguirre), Antonio Dechent (Mola) i Pep Tosar (Vigon)

 

tv3.cat/produccions