Francesc Mauri
Francesc Mauri

La Generalitat premia el programa "MeteoMauri" de Catalunya Ràdio pel seu suport i promoció del món del mar

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat al programa de Francesc Mauri la Placa de la Pesca Catalana de l'any 2016.

El departament de la consellera Meritxell Serret ha atorgat aquest premi perquè considera que el programa "MeteoMauri", amb Francesc Mauri,  és un nexe d'unió de diferents seccions que tracten d'àmbits relacionats amb la conselleria i, entre les quals, destaca "MeteoMar",  dirigida a difondre el que és el món del mar, com estan organitzades les activitats pesqueres, les seves modalitats i espècies significatives, la formació, el peix de temporada i la promoció, d'una manera senzilla i didàctica, del sector i els productes de les nostres costes.

A més, la Generalitat també ha premiat la tasca de REPSOL per la seva col·laboració amb les confraries de pescadors en la seva activitat diària.

"MeteoMauri" és un programa que s'emet per internet des del novembre del 2012 i, precisament  avui,  arriba a les dues-centes emissions amb més de 30.000 seguidors a Twitter. Durant aquest espai, que es pot escoltar cada dijous a partir de les set del vespre a la web de Catalunya Ràdio, el  meteoròleg Francesc Mauri informa de totes les novetats setmanals al voltant de la meteorologia i l'entorn natural, amb la predicció del temps del cap de setmana i l'estat de les pistes d'esquí catalanes i de les platges, en funció de la temporada de l'època de l'any. Un puntal del programa, a més a més, són les qüestions mediambientals, les escapades i la taula.

Francesc Mauri va néixer a Barcelona el desembre del 1966 i actualment és un dels homes del temps de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya. És llicenciat en Geografia, especialitat Climatologia Física, per la Universitat de Barcelona. Els seus començaments però, van ser autodidactes. Ha escrit dues guies del temps titulades "Els núvols, guia de camp de l'atmosfera i previsió del temps" i "Guia de l'Atmosfera". Fa poc, juntament amb un pilot comercial, el llibre, "El temps vist des del cel".

Premi al millor professional de la ràdio a Catalunya del 2014. També és membre del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya i al novembre publicarà un llibre de Cossetània i TV3 titulat "Stop al canvi climàtic".

 

Catradio.cat/meteomauri

Facebook.com/meteomauri

Twitter.com/MeteoMauri

 

Anar al contingut