DIMARTS, A LES 21.55

"La filharmònica de l'abocador", a "Sense ficció"

Demà, a les 21.55, TV3 recupera "La filharmònica de l'abocador" a "Sense ficció", una agrupació musical del Paraguai que toca amb instruments fets de materials de les escombraries. El multipremiat i emotiu documental parla d'una història sobre el poder transformador de la música en un entorn de pobresa i contaminació ambiental.

Tot seguit, a les 23.25, "Llatinoamèrica en moviment", del programa de la secció Internacional de TV3 "Món", dirigit i presentat per Joan Carles Peris, es fixarà en alguns països llatinoamericans que, durant aquest any, han estat constantment en moviments de canvis.

"La filharmònica de l'abocador" ("Landfill harmònic")

"El món ens envia escombraries... nosaltres retornem música". Favio Chávez, director d'orquestra.

L'Orquestra d'Instruments Reciclats està formada per nens i joves que viuen a la comunitat instal·lada a l'entorn de l'abocador de Cateura, el principal i més gran abocador d'Asunción, la capital del Paraguai, i dels voltants.

Interpreten obres musicals amb instruments construïts amb escombraries per recicladors, assessorats per Favio Chávez, un tècnic ambiental que treballa a la zona des de l'any 2006.

Quan la seva història es torna viral, a finals del 2012, l'orquestra es dona a conèixer  arreu del món. Sota la guia de Favio Chávez, com a director d'orquestra, els joves tenen l'oportunitat de fer realitat els seus somnis: tocar a Amèrica, Europa i Àsia i amb els seus ídols. Un desastre natural, però, posa en perill la seva comunitat.

Quan tot sembla tocar a la fi, en Favio ha de trobar la manera de ressuscitar l'orquestra i oferir una font d'esperança al seu poble. La pel·lícula és un testimoni del poder transformador de la música i la resiliència de l'esperit humà.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut