La desigualtat laboral i la feina de tenir fills, a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.45, TV3 emetrà un nou capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Aquesta setmana, la desigualtat laboral de les dones, tenir fills quan et dediques a professions artístiques, qui va ser Maria Canals i El Petit de Cal Eril, protagonistes del quinzè capítol marcià.

En el Dia Internacional de la Dona Treballadora, el "Tot és cultura" està dedicat a explorar quina és la situació laboral de les dones i les desigualtats i dificultats que té. En parlaran l'actriu i directora Leticia Dolera, que acaba de publicar "Morder la manzana", l'escriptora xilena Lina Meruane, autora de "Contra los hijos", i Joana Gallego, directora de l'Observatori per a la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La ballarina i coreògrafa Sol Picó, l'actriu i escriptora Estel Solé, l'actor i director David Selvas, el músic Joan Colomo i l'escriptora i activista Lolita Bosch segurament tenen un munt de coses en comú: per començar, tenen horaris poc convencionals, les seves perspectives professionals sempre són incertes, fan feines creatives. Però els han ajuntat perquè parlin d'una altra cosa que també comparteixen: són pares i mares. I ser mare o pare i treballadora o treballador és una feina en si mateix.

Ell sempre ho havia esperat, i per fi ho ha aconseguit: ser abduït pels marcians. Ara bé, Joan Pons, El Petit de Cal Eril, no ho tindrà fàcil per fer entendre als marcians que el seu nou disc és una figura triangular per alguna raó. Serà acceptat per quedar-se al planeta marcià per tota la vida?

Aquesta setmana s'han començat a instal·lar pianos per tot Barcelona. N'és la responsable Maria Canals, que no és repartidora de pianos, sinó la pianista que dona nom al concurs internacional de música d'intèrprets que, des de fa 64 anys i pels volts de la primavera, omple la ciutat d'aquests instruments. Però, qui era Maria Canals?

I la secció "Cap de setmana a la Terra" farà quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en ell mateix, és un lloc des del qual es pregunta per què passen les coses que passen i per què la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut