La curiositat, a "This is art"

"Tots els nens neixen artistes, el difícil és seguir sent un artista quan un es fa gran."

Demà, a les 22.35, arriba el segon capítol de "This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3. Un programa que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Aquesta setmana, un ingredient fonamental per a la creació: la curiositat.

Com va dir Picasso: "Tots els nens neixen artistes, el difícil és seguir sent un artista quan un es fa gran."

Seguint la pauta de Picasso, Ramon Gener s'endinsarà en el concepte del nen interior que tot artista porta dins seu. És a dir, el programa parlarà d'aquest ingredient tan necessari per crear: la curiositat.

I per això es prendran com a fil conductor les metàfores d'"El petit príncep", d'Antoine de Saint-Exupéry, aquell nen gran que va crear un dels fenòmens literaris més importants del món de les lletres.

Tal com es podrà veure, Picasso, Magritte, Mozart i Leonardo da Vinci van ser artistes que no van deixar de fer-se preguntes i utilitzar la seva curiositat per crear.

En aquest capítol es coneixeran nous artistes, com el fotògraf madrileny Chema Madoz, que va més enllà de la seva curiositat a l'hora de convertir espais quotidians en màgics i fascinants. I es conversarà amb Luciano Floridi, professor de Filosofia de la Universitat d'Oxford, sobre la importància del nen interior que hi ha en tot ésser humà. També parlarà amb l'oftalmòloga Elena Barraquer sobre la profunditat de camp en la pintura.

Tot això amb Ramon Gener, que amb el seu habitual entusiasme i erudició transportarà l'espectador a un món inimaginable, sempre de forma accessible i didàctica.

 

tv3.cat/thisisart

Anar al contingut