La CUP aposta per una presidència coral del nou govern de concentració, on hi hagi partits i societat civil

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, la número 2 de la CUP, Anna Gabriel, ha dit que la nova presidència de la Generalitat hauria de ser transversal i incloure gent dels partits, però també de la societat civil i de diverses sensibilitats que hi ha al Parlament. Per Gabriel, aquesta fórmula transversal permetria atraure més gent a l'independentisme i donar un missatge inequívoc de desconnexió a l'exterior.

Gabriel ha destacat: "Jo crec que estem en la possibilitat de construir alguna cosa que sigui menys presidencialista, que també li traurà tensió al debat sobre aquesta figura i que pot situar justament l'interès a pensar en la coralitat."

El principal escull de les converses amb Junts pel Sí és precisament si Mas ha de presidir el nou govern. Gabriel creu que Artur Mas hauria de fer un pas al costat, però assegura que la CUP no té la intenció d'acabar amb la seva trajectòria política.

La dirigent de la CUP ha dit: "No fem reduccionismes i sobretot no emetem el senyal que el procés està en perill per una persona. Ningú ha demanat enterrar ningú. És que nosaltres no demanem la mort política d'Artur Mas. I algú de la nostra gent, us ho asseguro, en tindria ganes." 

Segons Gabriel, la CUP no posarà condicions impossibles per evitar que el procés descarrili i posposen per a l'etapa del procés constituent la sortida de l'euro, de la Unió Europea i l'impagament del deute.

Anna Gabriel ha destacat: "Nosaltres no posarem condicions impossibles, nosaltres som conscients que tenim 10 diputats de 135. Se'ns pressuposa bastanta menys capacitat i voluntat de negociar que la que tenim. Som gent raonable que hem negociat en moltes situacions de política quotidiana i, per tant, ni sortida de l'euro,  ni sortida de la Unió Europea ni impagament del deute."

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Anna Gabriel, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut