Projecció internacional

La coproducció de TV3 "El rei borni", premiada amb una menció d'honor al Miami International Film Festival

La pel·lícula "El rei borni", dirigida per Marc Crehuet, ha aconseguit una menció d'honor per part del jurat en la categoria de millor guió al Miami International Film Festival . La cinta és una coproducció de TV3, protagonitzada per Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis.
Cartell promocional d'"El rei borni"

Cartell promocional d'"El rei borni"

El guió del llargmetratge "El rei borni" ha guanyat una menció especial del jurat en el Miami International Film Fest, que s'ha celebrat del 3 al 12 de març. El certamen ha complert 34 edicions i és un punt de referència per al cinema iberoamericà, que ha servit per impulsar actors i directors com Pedro Almodóvar, Antonio Banderas, Carmen Maura, Fernando Trueba, Eliseo Subiela, Wim Wenders i Abbas Kiarostami.

El film de Marc Crehuet és una comèdia amb tocs àcids i d'humor negre que narra la història de dues amiges que es retroben al cap de molts anys. En un sopar, acompanyades per les seves respectives parelles, s'assabenten que un dels marits, antiavalots de professió, és el causant que l'altre, manifestant, ara sigui borni. A partir d'aquesta situació es desencadena un seguit d'esdeveniments desamorosos i vitals de la mà dels quatre protagonistes.

"El rei borni" es va estrenar el febrer del 2013 a la Flyhard de Barcelona, un petit teatre regentat, en aquell moment, pel dramaturg i director Jordi Casanova. Ell va ser qui va demanar a Marc Crehuet que fes una obra de teatre amb l'humor de "Pop ràpid", la sitcom del Canal 33 i TV3. D'aquí va néixer el producte teatral "El rei borni", que va triomfar en diferents sales de teatre de Barcelona i Madrid. Més tard, Joaquim Oristrell va proposar a Crehuet que fes l'adaptació de l'obra a la gran pantalla, ell va acceptar i va portar els actors de l'obra de teatre al davant de la càmera.

 

Sinopsi
 
En David és un policia antiavalots que ha rebentat l'ull d'un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l'Ignasi, es presenti una nit a casa seva. Així comença una comèdia àcida i molt negra sobre la fragilitat, les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.

 

Fitxa tècnica i artística

Guió i direcció: Marc Crehuet

Ajudant de direcció: Carles Curt

Producció executiva:  Marc Crehuet, Alejandra Guimerà i Anna Vilella

Producció executiva TV3: Susanna Jiménez, Cruz Rodríguez

Direcció de producció: Anna Vilella

Direcció de fotografia: Xavi Giménez

Direcció d'art: Sylvia Steinbrecht

Vestuari: Violeta Comella

Maquillatge: Cristina Pellise

So: Nicolás Celery

Muntatge: Jaime Ávila

Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Xesc Cabot i Ruth Llopis

 

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat en coproducció amb TV3 i la participació de l'ICEC.

 

tv3.cat/coproduccions