La consellera Rigau va a Madrid més forta amb el suport dels partits i la comunitat educativa

Per la seva banda, Alícia Sánchez-Camacho afirma que, en tema de llengües, Catalunya s'hauria d'emmirallar en altres països, com per exemple França.

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha assegurat que amb el front comú de la majoria de partits catalans i el Consell Escolar de Catalunya, surt enfortida per tornar a negociar demà a Madrid la reforma que planteja el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rigau ha afirmat: "Jo ara hi vaig, entenc, molt més forta. Hi vaig anar molt forta com a membre del govern de Catalunya, però a sobre ara, acompanyada de la posició de tota la comunitat educativa, de Som Escola i de les principals forces polítiques del Parlament que van donar suport a la LEC."

Per la seva banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, també en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha afirmat que, en tema de llengües, Catalunya s'hauria d'emmirallar en altres països i ha posat un exemple: "A França hi ha nou llengües regionals, entre elles el català, el basc, l'occità, el cors... I a tot el territori francès, la llengua francesa és llengua vehicular de les escoles. No hi ha cap país del món en què s'exclogui com a llengua vehicular, la llengua comuna i la llengua nacional d'aquell país. Doncs fem-ho amb proporcionalitat, fem-ho de manera raonable."

Preguntada per Manel Fuentes, la consellera Rigau ha fet referència a les declaracions de Sánchez-Camacho: "Ens ha posat com a model, la senyora Camacho, França, i tots sabem què són les llengües a França, quina és la seva situació i el govern centralista que és el seu somni, que París sigui Madrid i que Madrid sigui París, en aquest sentit de recentralitzar les competències."

Tal com ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, Irene Rigau té clar que l'objectiu final del govern espanyol és treure competències a Ensenyament a Catalunya.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut