La Comissió Europea interpreta que un nou estat quedaria fora dels tractats europeus

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el representant de la Comissió Europea a Barcelona ha defensat la resposta de José Manuel Durao Barroso a la carta d'Artur Mas.

Cap tractat europeu fixa per escrit què passaria si una part d'un estat se segrega i es converteix en un país independent. Tot i això, el representat de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, ha assegurat que la CE interpreta que un nou país segregat no podria acollir-se a les mateixes lleis establertes pel seu antic estat i que, per tant, una Catalunya independent quedaria fora de la Unió. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Tarradellas ho ha explicat així: "Si quan un estat membre, una part d'un estat membre se separa d'una altra part de l'estat membre, en funció de la seva separació els tractats deixen d'aplicar-se en aquell estat membre."
 
Ferran Tarradellas també ha defensat la resposta del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a la carta del president de la Generalitat, Artur Mas. Segons el representant de la CE, amb aquesta resposta no mostra indiferència sinó un respecte absolut per una qüestió en què la Unió Europea no té cap competència i no pot interferir: "En un àmbit en què no tenim competències, que és com s'organitzen els referèndums interns d'un estat membre, el que hem de fer nosaltres és ser respectuosos, és a dir, ser neutres. No hem de ficar el nas en una cosa en què no tenim competències perquè els tractats clarament diuen que no tenim competències."
 
De tota manera, Tarradellas ha assegurat que són del tot sensibles al procés sobiranista obert a Catalunya.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut