La CCMA compareix al Parlament per informar sobre el nomenament del nou director de TV3 i explicar les línies mestres del seu projecte

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, i el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, han comparegut avui, a petició pròpia, davant la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per informar els grups parlamentaris del nomenament de Sanchis al capdavant de la televisió pública i exposar les línies mestres del projecte del nou director.

Núria Llorach ha explicat que va sol·licitar comparèixer al Parlament per informar sobre la designació del nou director de Televisió de Catalunya atesa la transcendència del nomenament i ha recordat que s'ha produït segons el procediment legal previst i amb una majoria qualificada, tal com estableix l'articulat de la Llei de la Corporació en el redactat original del 2007.

Al seu torn, Vicent Sanchis ha començat la seva intervenció explicant que la direcció de Televisió de Catalunya és per a ell "un repte professional, de servei públic i de país". Sanchis ha volgut repassar la seva trajectòria abans d'abordar quins són, al seu parer, els principals reptes de la televisió pública: de la fragmentació de l'audiència a l'augment de la competència, passant per la davallada del pressupost de la CCMA, tant pel que fa a les aportacions públiques com als ingressos publicitaris, i a la pèrdua d'audiència. En aquest sentit, s'ha mostrat compromès amb la necessitat de mantenir el lideratge dels últims set anys, així com el prestigi i la incidència social de TV3.

En la presentació del seu pla de treball, el nou director ha defensat el rigor, la credibilitat i el pluralisme dels informatius, alhora que ha avançat la voluntat de donar més agilitat a la presa de decisions de programació. També ha volgut posar el focus en els canals temàtics, àmbit en què s'ha mostrat obert a analitzar si l'oferta actual és la més adient per als continguts i drets d'emissió de què es disposa actualment.

Sanchis, que ha volgut subratllar que la cultura és una de les seves grans prioritats, ha avançat que la programació d'estiu haurà d'incloure noves apostes per experimentar alguns canvis que es voldran posar en marxa a la tardor. Per últim, pel que fa a la limitació dels recursos, ha afirmat que buscarà totes les vies possibles al seu abast per augmentar els ingressos públics i privats.

ccma.cat

Anar al contingut